Karla III. pobouřilo přirovnání ke lvu v kleci. Z dopisů blízkým unikly detaily o jeho zdraví

Král Karel III. poodhalil detaily o svém zdravotním stavu v osobních dopisech přátelům. Ti popisují, že má britský panovník, potýkající se s rakovinou, „poněkud podlomené zdraví“, vyzdvihli ale jeho odhodlání nemoc překonat a věnovat se naplno svým povinnostem. Samotného krále přitom pobouřilo přirovnání, které o něm hovoří jako o lvu v kleci. Princ William si naopak myslí, že se král až moc přepíná, píší zahraniční média.

Král se v osobních dopisech svým přátelům svěřil se svou zdravotní situací. „Z dopisu jsem cítil odhodlání, že nechce zpomalit a pragmaticky přijal některé změny ve svém programu,“ cituje anonymně jednoho z příjemců králova dopisu web Express.

ČTĚTE TAKÉ: Kate prochází peklem, tvrdí její přítelkyně. Princezna na tom může být hůře, spekulují média

Králův přítel také uvedl, že se panovník snaží za každou cenu vrátit k fungování na plný plyn. Popsal, že krále naštvalo, když ho v jeho situaci přirovnal jeden přítel k „ubohému lvu v kleci“. Britský monarcha se ale postupně vrací ke svým povinnostem a jeho královský kalendář se zaplňuje. V červnu chce například odcestovat do Normandie, aby si připomněl 80. výročí vylodění v Den D.

Princ William si však dělá starosti – znervózňuje ho právě tempo, s jakým se jeho otec k plnění královských povinností vrací. „Chce se ujistit, že jeho otec vyvažuje své povinnosti a zotavení. Ví, že jeho otec svou práci miluje, ale stejně o něj má starosti,“ popsal zdroj blízký princi pro The Times.

Podle webu Express prozradila minulý týden královna Camilla, že král byl ze svého návratu na veřejnost nadšený. Dodala, že se ho snaží během léčby rakoviny alespoň trochu krotit.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. se vrací ke královským povinnostem. Buckinghamský palác promluvil o jeho zdraví

Tagy:
zdravotní stav Buckinghamský palác The Times Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Normandie