Kate prochází peklem, tvrdí její přítelkyně. Princezna na tom může být hůře, spekulují média

Princezna Kate bojuje s rakovinou.

Princezna Charlotte slaví deváté narozeniny

S rodinou britského korunního prince se dětská oděvní návrhářka Amaia Arrieta zná velmi dobře. Byla to právě ona, která od dob, kdy byl princ George ještě miminko, chystala potomkům Williama a Kate outfity. Zmínkám o nejoblíbenějším královském páru se vyhýbala – až dosud. V rozhovoru pro deník The Telegraph prozradila, že manželé po diagnóze princezny „procházejí peklem“. Sama má prý zlomené srdce.

„Momentálně mám zlomené srdce. Myslím si, že procházejí peklem a doufám, že se (princezna) brzy vrátí. Je to opravdu osobní,“ sdělila v rozhovoru pro The Telegraph. Dětská oděvní návrhářka, která vlastní stejnojmennou značku Amaia, se až dosud k situaci v královské rodině nevyjadřovala.

ČTĚTE TAKÉ: Princ William prolomil mlčení o zdraví Kate. Na jeho slova o rakovině manželky čekal celý svět

Co ji přimělo podělit se o své znepokojení, není jasné, některá média – jako New York Post – lavírují nad myšlenkou, že princeznin zdravotní stav může být vážnější, než Buckinghamský palác přiznává. Zatím je o stavu Kate známo velmi málo. Ví se, že kvůli své nemoci podstupuje chemoterapii a stáhla se do ústraní – což mnohé lidi znepokojuje.

Princ William ale veřejnost začátkem května uklidňoval, když odhalil aktuální informace o zdravotním stavu své ženy. „Všichni se máme dobře, děkuji. Ano, daří se nám dobře,“ odpovídal na dotazy veřejnosti.

Na outfitech spolupracuje s chůvou

Arrieta je s rodinou své přítelkyně v úzkém kontaktu již deset let – od doby, kdy byl jejich prvorozený syn miminkem. „Oblékání členů královské rodiny mi dává tolik hrdosti, opravdu mi záleží na tom, jak vypadají,“ svěřila se v rozhovoru. Na tom, jaké outfity si princové George a Louis s princeznou Charlotte obléknou, úzce spolupracuje se současnou chůvou dětí Marií Borrallovou.

O svém boji s rakovinou princezna Kate poprvé promluvila na konci března, lékaři přitom nemoc v těle odhalili už v lednu. Manželka korunního prince ve videu přiznala, že chodí na terapie a bude bojovat ze všech sil. Vysvětlila, že s oznámením svého zdravotního stavu vyčkávala kvůli dětem.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Karel III. se vrací ke královským povinnostem. Buckinghamský palác promluvil o jeho zdraví

Nejedná se však o jediného člena britské královské rodiny, který svádí boj se zákeřnou nemocí. Rakovina byla diagnostikována i králi Karlovi III., který o této skutečnosti veřejnost informoval v únoru. Ani v jeho případě Buckinghamský palác neuvedl, o jaký typ rakoviny se jedná.

Tagy:
nemoc zdraví rakovina rozhovor král obavy královská rodina děti přítelkyně Buckinghamský palác Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge