Vémolův těžký boj s váhou. Shazování mu nabourala viróza, limit splnil jen o gramy

Samuel Krištofič a Karlos Vémola se střetnou už 29. prosince na turnaji Oktagon 51

Karlos Vemola po ranním vážení před Oktagonem 51

Zápasník MMA Karlos Vémola si může oddychnout. Před posledním turnajem Oktagonu tohoto roku prošel vážením – a do kýženého limitu se těsně vešel. Vše zkomplikovala viróza, která ho v období, kdy měl shazovat, postihla. Nyní je už ale v plné síle, jak prozradil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Bijec Karlos Vémola má za sebou vážení před turnajem Oktagon 51, který se uskuteční v pátek 29. prosince v O2 areně. Váha mu ukázala 88,4 kg, limit byl 88,5 kg.

ČTĚTE TAKÉ: Stimulanty? I kávu musím mít pod kontrolou, říká Procházka. Připomněl vánočního Herkula

Za velmi krátkou dobu musel shodit zhruba deset kilo. „Osmdesát osmička nebylo nic jednoduchého. Na poslední chvíli jsem chytil nějakou virózu. Takže jsem spíš ležel a odpočíval, než abych shazoval váhu. Vyležel jsem to a uzdravil se, protože jsem poslouchal instrukce lékařů. Když jsem se ale léčil a každé ráno ani večer jsem neběhal, tak mi zbývalo strašně moc shodit. Nakonec jsem to urval a docela se potrápil,“ přiznal pro CNN Prima NEWS český zápasník s tím, že v současné době je už v plné síle.

Posledního turnaje letošního roku se už Vémola nemůže dočkat. „Hrozně se na to těším. Budu v O2 areně posedmé. Vyhraju ve velkém stylu,“ pronesl sportovec.

Událost Oktagon 51, kde se Vémola utká v kleci proti Samuelu Krištofičovi alias Pirátovi, startuje v 18 hodin. V průběhu večera bude mimo jiné zápasit také Slovák Vlasto Čepo, který nastoupí proti Piotrovi Wawrzyniakovi, který zaskakuje za Patrika Kincla. Ten si před nedávnem přivodil zranění, které mu znemožnilo zápasit.

Tagy: