Každá kočička má své přání a vy jí ho můžete splnit

Stejně jako každý rok, i letos Kočičí přání pořádá sbírkovou akci pro kočky v útulcích s názvem Vánoční Kočičí přání. Letos je to již po čtrnácté. Přidejte se a pomozte spolu s nimi micinám, a tím také lidem, kteří se o ně starají.

Příběh vyhozených koťat, kterým bylo díky Kočičímu přáni pomoženo

Larvičky ze spolku Fousek, z. s.

Na jaře někdo poházel maličkatá koťata na louce, pracovním názvem Larvičky. Jednalo se opravdu asi o desetidenní mrňousky, kteří byli obaleni bahnem, listím a promočeni na kost… Byli odsouzeni k nejhoršímu a při nálezu byli plní ran a muších larev. Byl zázrak, že je lidé na louce našli. Útulek Fousek v Krupce nad nimi však nezlomil hůl. Nejmladší Strejda bohužel téměř ihned po nálezu zemřel kvůli kožní infekci způsobené mušími larvami. Koťatům Gruby a Maggot se ale daří skvěle!

MLS laserová terapie jim pomohla překonat hnisavé léze od larev, a to bez jakýchkoliv následků. Díky náhradním chlupatým mámám se z nich staly silné kočičí slečny a díky blízkému kontaktu lidí i neskuteční mazlíci.

Ve Fouskovi z nich vypiplali dlouhosrsté, napůl čokoládové, napůl šedé krásky, a tak se o ně strhla menší bitva zájemců. Výběr byl těžký, ale už v průběhu srpna holky odjely do svého nového milujícího domova.

Na jejich léčbu se loňský rok vybíraly finance právě přes Kočičí přání.

I vy můžete pomoci

Od 15. prosince 2023 do 5. ledna 2024 můžete přispět a přitom zůstat sedět v teple svých domovů a kanceláří. Jako každoročně si opuštěné kočky přejí krmení, pelíšky, léky a některé z nich rovnou také nové domovy. Útulky a depozity se také snaží zlepšit kvalitu péče o své svěřence, proto zde najdete hodně velkých projektů zaměřených na přestavbu prostor, zdravotní testy a kastrační programy.

Jak to tedy funguje

Na stránce Kočičí přání naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Každá kočka si přeje jeden určitý dárek, přispět ale můžete také na běžné provozní náklady přisypáním jakékoliv částky do mističky. Platbu jednoduše zarezervujete on-line a pak zaplatíte na účet, který vám přijde do e-mailu. K dispozici je i platba QR kódem. Pokud se rozhodnete přispět částku v hodnotě dárku, na konci akce dostanete fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

Nejkrásnějším dárkem je ovšem vždy opravdový domov, proto kočky, které jsou již připravené k adopci (očkované, zdravé atd…) mají přes profilovou fotografii nápis „hledá domov“ a v popisce kontakt pro zájemce. Můžete si je také najít pomocí speciálního filtru.

Čtyři miliony pro útulky

Kočičí přání funguje od roku 2010 a minulé Vánoce dostaly kočky v útulcích přes 4 miliony Kč. Protože jdou vaše peníze přímo na účty útulků, dostane se opravdu vše beze zbytku tam, kam má. V současné době Kočičí přání podporuje okolo 90 organizací z celé republiky (dvě z nich zde dokonce provozují cizinci!) a kromě vánoční akce pořádají také na jaře Májové Kočičí přání a přes rok pomáhají shánět peníze na různé větší projekty útulků a podporují jejich krmná místa, kde se starají o plaché venkovní kočky.

Jen za první den spuštění sbírky se vybralo 500 tisíc korun, ale stále jsou kočičky, které mají v misce nulu. Pojďme pokořit loňský rekord.

Koníček po práci

„A kdo jsme vlastně my, organizátoři? Skupinka lidí, kteří chtějí pomáhat, a navíc efektivně. Chodíme do práce a Kočičí přání je naším koníčkem. Jediné náklady spojené s akcí jsou výdaje na její propagaci, všechny prostředky vybrané pro kočky jdou opravdu přímo jim,“ říká Františka Kernová z Kočičího přání.

Pokud máte nějaké připomínky nebo nápady k  projektu, neváhejte a napište na info@kociciprani.cz.

Tagy: