Kdo může za smrt tříletého chlapce na závodech v Černuci? Policie obvinila příbuzné i řidiče

Kriminalisté po více než roce obvinili celkem čtyři lidi ze smrti malého Ondry. Loni na konci dubna podle policistů měl teprve tříletý hoch vběhnout na trať přímo do dráhy projíždějícího náklaďáku. Podle informací štábu Krimi zpráv CNN Prima NEWS je mezi nimi nejen řidič vozu, ale i příbuzní chlapečka.

Život rodiny teprve tříletého Ondráška zcela změnil loni 30. duben. Tragédie, se kterou se více než rok vypořádávají, jim nechala obrovské rány v srdcích. Tehdy se malý chlapec v doprovodu příbuzných vydal na závody náklaďáků v pískovně na Kladensku.

Pak měl ale Ondra vběhnout přímo na trať do dráhy projíždějícího náklaďáku. Ondra měl tak vážná zranění, že už mu nikdo nedokázal pomoct. „Dá se říct, že krájí život ze dne na den. Zkouší žít, snaží se žít,“ popsala rodinná známá. Zhruba po roce náročného vyšetřování policisté znají možné viníky. V případu padlo několik obvinění.

ČTĚTE TAKÉ: Po 25 letech přišlo vytoužené dítě, dceru Patrik ale dospívat neuvidí. Rodinu rozdělila nehoda

„Komisař kriminální policie zahájil proti čtyřem osobám trestní stíhání a obvinil je ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. V současné době je celá věc ve fázi vyšetřování a nadále probíhají úkony trestního řízení,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová.

Podle trestního zákoníku hrozí všem obviněným v případě pravomocného rozsudku jeden rok až šest let ve vězení. Podle našich informací měli policisté obvinit organizátora závodů, řidiče nákladního auta a dva rodinné příslušníky chlapečka, kteří ho na závodech měli hlídat. Co přesně se na místě stalo, tedy za jakých okolností chlapeček do dráhy track trialového speciálu vběhl, policisté zatím nechtějí komentovat.

Tagy: