Když mě převezli, nevypadalo to dobře. Nechutná mi jíst a špatně trávím, prozradil Zeman

Miloš Zeman zhodnotil výsledky voleb v Partii Terezii Tománkové.

První rozhovor se Zemanem od hospitalizace: Cítím se lépe, s Fialou problém nemám

Prezident Miloš Zeman v pátečním rozhovoru pro Frekvenci 1 hovořil o svém zdravotním stavu. Připustil, že mu „nechutná jíst“ a v době převozu do nemocnice počátkem října, to nevypadalo s jeho zdravotním stavem dobře. Jeho stavu dle jeho slov rovněž pomohlo, že již měsíc nekouří. Ohradil se také proti bývalé ministryni Džamile Stehlíkové, která veřejně o prezidentově zdravotním stavu hovořila.

„Cítím se naprosto normálně a dokonce, protože nejsem přetížen, lépe než obvykle. Představte si, že měsíc nekouřím, neříkám, že mi to vydrží, ale měsíc je dlouhá doba,“ řekl prezident v prvním rozhovoru od své hospitalizace.

Vyjádřil se také ke snaze některých zákonodárců aktivovat článek 66, který by hlavu ztrátu zbavil pravomocí. Někteří tak musí být z jeho dobrého stavu podle něj zklamáni „Pokud jde o reakci ostatních politiků, tak u některých možná lze cítit zklamání, ale na začátku, když mě sem přivezli, tak to nevypadalo dobře,“ sdělil prezident.

Ohradil se také proti výrokům bývalé ministryně Džamily Stehlíkové. „I když Stehlíková říká, že mám deset nemocí, tak můj stav je založen na tom, že mi nechutná jíst a že špatně trávím, kroky v nemocnici vedly k tomu, že už jsem normální,“ vysvětlil.

Zeman věří, že svůj mandát bude vykonávat až do konce volebního období. „Můj mandát končí za rok a půl, nedojde-li v tomto časovém horizontu ke třetí světové válce, budu plnit svoje povinnosti rok a půl a poté jako šťastný penzista odejdu do důchodu. Doufám, že mezitím bude dokončen můj bungalov, který je shodou událostí také v Lánech,“ řekl prezident na závěr.

Tagy: