Blesk v Německu zasáhl dětský tábor. 38 účastníků skončilo v nemocnici

Z letního hasičského tábora, který se konal v areálu staré raketové základny v Soestu, museli v neděli evakuovat 700 dětí. Po zásahu blesku si stěžovali na mravenčení v nohou, na místo se sjely záchranné sbory. Nakonec po vyšetření bylo do nemocnice převezeno 38 dětí na pozorování. O incidentu informoval německý deník Bild.

K úderu blesku do míst, kde probíhal dětský hasičský tábor, došlo podle deníku Bild v neděli okolo druhé hodiny odpolední. Do areálu bývalé raketové základny v okrese Soest, kde bylo v ten moment ubytováno 700 dětí, se okamžitě začaly sjíždět jednotky zdravotnických sborů a hasiči. Poté, co si někteří z účastníků tábora stěžovali na mravenčení v nohách, hasiči spustili poplach hromadné nehody, takzvaný MANV, přičemž dorazily další posily.

ČTĚTE TAKÉ: Požár v Českém Švýcarsku nemusel být tak katastrofální. Ve vedení padaly hlavy

Na místo se sjelo více než 200 záchranných složek, od hasičů počínaje, zdravotníky konče, kteří zahájili rozsáhlou záchrannou operaci, citoval místní zdroj německý Spiegel. Děti a pečovatele ihned přesunuli do budov v areálu staré raketové stanice v Soest-Ruplohu.

„Nikdo neutrpěl vážnější zranění a je o ně postaráno,“ uvedl pro server WA Kai Weets, mluvčí tamních hasičů. Pro jistotu bylo 38 z nich převezeno do nemocnic na pozorování. Podle mluvčího hasičů není jasné, zda tábor bude pokračovat.

„Záchranná služba na místě vyšetřila přes šedesát lidí a více jak polovinu z nich převezli do nemocnice,“ řekl šéf okresního hasičského sboru Thomas Wienecke. „Lidé, kteří se nacházeli poblíž úderu blesku, zásah silně pocítili. Následně si stěžovali na brnění v rukou a nohou,“ dodal s tím, že pokaždé, když dojde k zásahu elektřinou, měli by lidi vyhledat lékařskou pomoc.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Českem se prohnaly silné bouře. Meteorologové potvrdili dvě supercely, bahno zastavilo vlaky

Tagy: