Klaus o Babišovi mladším: Podvodná manipulace režiséra Klusáka, která pomůže ANO

Václav Klaus

360° 2.9.2021

Bývalý prezident Václav Klaus okomentoval v pořadu 360° na CNN Prima NEWS roztržku mezi premiérem Andrejem Babišem (ANO) a jeho synem Andrejem mladším. Uvedl, že Andrej Babiš mladší je obětí naprosté manipulace. Bývalá hlava státu se také opřela do režiséra Víta Klusáka, který s Babišem mladším na místě incidentu byl.

Podle exprezidenta Babiš junior na mítink hnutí ANO nevtrhl. „Jeho syn tam byl vtržen panem Klusákem. Stal se obětí naprosté manipulace, to snad vidí každý člověk. Myslím, že reakce premiéra byla racionální. Jestli si pan Klusák myslí, že tohle premiéra Babiše poškodí... Taková věc je naaranžovaná,“ míní Klaus.

Každý „myslící člověk“ podle Václava Klause vidí, že to je „nastrčené a narafičené“. „Myslím, že jestli to mělo premiérovi hlasy ubrat, spíše mu je to přidá. Lidé si řeknou, že takto ne,“ okomentoval událost, která se odehrála na čtvrtečním startu předvolební kampaně hnutí ANO.

Exprezident uvedl, že pro premiéra je situace neštěstím. „Myslím, že zejména můj starší syn polemizuje s každým, i se svým tatínkem. Neumím si ale představit, že by se do něčeho takového pustil. To určitě ne,“ reagoval Klaus.

Jsem psychicky v pořádku

Babiš mladší nečekaně dorazil na zahájení kampaně hnutí ANO v Ústí nad Labem. „Budu se bránit a bojovat. Dělám to nejen za sebe, ale i za ostatní lidi kolem mě. Dnes máš narozeniny, jsem naštvaný, ale mám informace, že jsem psychicky v pořádku. To by měla být nejlepší věc, kterou bys měl slyšet na své narozeniny,“ prohlásil. Dodal, že Babiš oblbuje český národ. „Měj se. See you again,“ řekl na závěr v angličtině Babiš junior svému otci.

Babiš junior novinářům řekl, že v Ústí nad Labem byl náhodou s režisérem Klusákem, který je skoro-švagr marketingového stratéga hnutí ANO Marka Prchala.

Premiér působil smutným dojmem. Svého syna poslouchal a nic neřekl. „Chci k tomu jen říct, že jsem se o svého syna vždycky staral. Myslím, že všichni dobře vědí, co se stalo a kdo zneužívá mého syna. Nechci se k tomu vyjadřovat, mrzí mě to,“ řekl Babiš po odchodu syna novinářům.

Tagy: