Klaus: Hrozí zvrat našeho světa, mladá generace je pomýlená hrůzostrašným genderismem

Václav Klaus

360° 2.9.2021

Bývalý prezident Václav Klaus má velké obavy o další vývoj západní civilizace. „Mladá generace je pomýlená hrůzostrašným genderismem. Takové ty pirátské, levičácké a revolucionářské strany tomu ještě tleskají,“ řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Václav Klaus představil ve čtvrtek na půdě svého institutu novou knihu, která rozebírá nadcházející sněmovní volby. Těm podle něj chybí obsah. Tvrdí, že zatímco skutečné problémy se přehlížejí, vyzdvihují se hrozby falešné, například obavy z Ruska a Číny. Sám za největší téma považuje proměnu západního světa.

„Hrozí zvrat našeho světa. Sledujeme-li, co se děje v Americe a západní Evropě, myslím, že to je hrůzostrašná věc,“ řekl Klaus v pořadu. Zásadním tématům se podle něj české politické strany možná i záměrně vyhýbají.

Od říjnových voleb Klaus žádnou významnou změnu neočekává. „Volby pravděpodobně vůbec nic nezmění. Místa se sice proházejí. Spíš jde ale o to, jestli se to dotkne podstatných věcí současnosti,“ vysvětlil.

Bývalý prezident se v pořadu rozmluvil také o konkrétních pojmech, které mu, jak se lidově říká, pijí krev. Zmínil například gender. „Mladá generace je pomýlená hrůzostrašným genderismem. Takové ty pirátské, levičácké a revolucionářské strany tomu ještě tleskají a další strany zase říkají, že to není tak vážné,“ dodal.

Tagy: