Klokan Dobby se stal tatínkem. Ostravskému maskotovi se po ročním toulání zapalují lýtka

Klokan Dobby se stal tatínkem.

Klokan Doby má potomka

Svátek lásky zřejmě prožívají i klokani. Dobbymu, který utekl ze zoo koutku v Ostravě a rok se toulal v přírodě, se po návratu doslova zapalují lýtka. S jednou samicí už stihl zplodit potomka.

Poté, co se uprchlíka Dobbyho podařilo odchytit a vrátit zpátky do výběhu, začaly se dít věci. Jako by si chtěl vynahradit celý rok, co nebyl doma.

ČTĚTE TAKÉ: „Osamělý“ zajíček nebo srnče: Když lidský pach zabíjí

„Zvířata potřebují kontakt, i ten fyzický, tělesný, takže samice byly rády, že se jim Dobby vrátil. Jedna byla v říji, proběhlo i páření. Několikrát jsme načapali in flagranti,“ prozradil pro CNN Prima NEWS Pavel Thiemel, ošetřovatel zvířat ze Skalka Family Park.

Klokaní hrátky sledovala ostatní zvířata zpovzdálí, asi je nechtěla rušit. A výsledek se dostavil. Jedné ze samic vykukuje z vaku roztomilé mládě a zvědavě pozoruje dění ve výběhu.

Klokaní rodina se zatím drží doma pospolu, ale kdo ví, co bude dál. „Nevím, jak to má Dobby s rodinnými vztahy, ale doufám, že už se nad námi smiluje a dopřeje nám klid, abychom ho nemuseli zase někde v zimě nahánět,“ přeje si Thiemel.

Ošetřovatelé teď doufají, že Dobbyho potomek nezdědil toulavé boty po tátovi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záchrana kachní rodinky v Plzni: Strážníci odvezli opeřence místo na služebnu k řece

Tagy: