„Klokani“ v kuklách zbili kolegu. Bohemians vysvětlují průšvih, který odhání sponzory

Tyto jedince nepovažujeme za naše fanoušky, vzkazuje klub Bohemians 1905 maskovaným mužům, kteří poslali kolegu „klokana“ za lékaři se zraněním. Jde o dodatečnou reakci na incident z víkendového derby ve fotbalové Fortuna lize, v němž domácí z Vršovic prohráli se Spartou 2:6.

K nelichotivým činům fanoušků většinou dochází v takzvaných kotlích. Ovšem klub Bohemians reagoval na to, co se stalo během prvního poločasu utkání se Spartou na hlavní tribuně vršovického Dolíčku, konkrétně v sektoru A3. Tam se na fotbal spíše jen kouká a hlasité fandění a řádění se běžně přenechává sektoru za bránou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jako když přistanou ufoni. Lidé se bouří proti ostrému osvětlení pardubického stadionu

Vše začalo slovní potyčkou dvou návštěvníků a po několika minutách k jednomu z hádajících se přistoupilo pět maskovaných osob v kuklách a napadlo ho údery pěstí do hlavy a obličeje. Agresoři pak tribunu opustili, napadený s krvavým zraněním v obličeji vyhledal pomoc lékařů.

„Považujeme za absolutně nepřijatelné a odsouzeníhodné takové chování jakéhokoliv z návštěvníků Ďolíčku. Na celé události je smutný také fakt, že útočníci i napadený byli dle očitých svědků opatřeni symbolikou Bohemians. Jednalo se tak s největší pravděpodobností o útok ve vlastních řadách,“ uvedli v prohlášení na webu Pražané.

Bohemians dále zdůrazňují, že takovéto skandální chování způsobilo strach mezi ostatními fanoušky. Ničemu nepomohlo, že k napadení došlo v blízkosti místa, kde sedávají partneři a sponzoři. Ti po utkání vyjádřili znechucení z celé události. „Někteří dokonce klubu oznámili, že zvažují ukončení spolupráce,“ vzkázali „klokani“.

Také připomněli, že partičku, která se postarala o ostudu, „nepovažují za jejich fanoušky“.

Událost je o to citlivější, že v posledních týdnech bylo velkým tématem, zda tuzemští fotbaloví fanoušci nečelí příliš přísným opatřením. Diskuzi přiživil nový stadion Pardubic, respektive jeho skromný sektor pro příznivce hostů. V mnohých lidech vzbuzuje dojem, že vypadá jako klec v zoo a je tedy svým způsobem dehumanizující.

Tagy: