Kocour Larry vyhnal škodnou z Downing Street. Vezměte si z něj příklad, vzkazují Trussové

Kocour Larry zahnal z Downing Street lišku.

Premiérka Trussová by se podle britských novinářů měla s rebelujícími poslanci vypořádat stejně jako kocour Larry s liškou. Ten totiž divokého vetřelce z Downing Street velmi rychle vyprovodil. Informoval web Sky News.

V pondělí večer se členové britské vlády a poslanci, kteří se vraceli zpět do Westminsteru, stali svědky kuriózního zápasu. K hlavním dveřím na Downing Street 10 se totiž přiblížila liška, která na místě chvíli korzovala. Po chvíli se ale na scéně objevil Larry, jak informoval web Sky News.

Kocour lišku nejprve pomalu pronásledoval – ani se nezdálo, že se odhodlá k akci. Pak ale najednou zrychlil a lišku zahnal do křoví. Když po chvilce vylezla, naháněl ji i po ulici. Britští novináři si následně neodpustili popíchnutí směrem k premiérce Liz Trussové. Té navrhli, aby se s rebelujícími poslanci vypořádala stejně jako Larry.

Larry je ve Velké Británii velmi slavným kocourem. Na Downing Street zastává post „vrchního myšilova“, na kterém je už od roku 2011. Tehdy si jej z útulku přivedl bývalý premiér David Cameron. Kocourovi se v úřadu evidentně zalíbilo, premiérů se za tu dobu v Downing Street vystřídalo už několik, ale Larry tam věrně zůstává.

Tagy:
Velká Británie kocour liška premiérka Liz Trussová Downing Street 10 David Cameron