Kocoura strčil do pytle a dal na silnici na Českolipsku. Minimálně jednou ho přejelo auto

Kocour v pytli

Krutý způsob, jak sprovodit se ze světa kočku, zvolil zatím neznámý člověk na Českolipsku. Zhruba tříletého kocoura zavázal do pytle a položil na silnici. Pak už jen čekal, až nějaké auto pytel přejede, protože jej umístil hned za zatáčku. Zřejmě proto, aby řidič nestačil reagovat. Přestože minimálně jedno auto pytel přejelo, kocour měl neuvěřitelné štěstí a přežil.

„Asi ho tam dal někdo na popravu, protože to nešlo se vyhnout,“ kroutí hlavou Andrea Farská, policistka, která shodou okolností místem projížděla se svou kolegyní. Ta seděla za volantem a nedokázala už vůz před nenadálou překážkou strhnout tak, aby se pytli úplně vyhnula.

„Stočila to tedy tak, aby na něj nenajela kolem, ale aby pytel prošel pod autem. I tak jsme ale uslyšely ránu. Zastavily jsme a šly se podívat. Předpokládaly jsme, že je to nějaký nepořádek a chtěly jsme to dát aspoň na krajnici. Jenže když jsem pytel zvedla, zjistila jsem, že se uvnitř něco hýbe. Rozmotala jsem drát a uvnitř byla kočka. Naštěstí byla při vědomí, i když celá od krve,“ popisuje policistka. Protože policistky musely pokračovat dál v cestě, přivolaly městské strážníky z Doks, kteří zraněné zvíře okamžitě odvezli k veterinářce.

Teď už je bílý kocour se zelenýma očima v pořádku, ze svých zranění se zotavil. „Měl poraněnou hlavu, vyražené dva zuby a krvácel z nosu. Byl hodně v šoku, ještě teď se dost bojí,“ hladí kocoura veterinářka Janka Hrušková z Doks. „Je to nepochopitelné, někdo ho odsoudil k smrti. Snad teď bude mít štěstí na někoho hodnějšího,“ věří veterinářka.

Z veterinární kliniky půjde kocour do útulku v nedalekém Jestřebí, zájemců o něj je prý už několik. Policisté teď hledají svědky, kteří by jim s pátráním po pachateli pomohli. „Případ prověřujeme s důvodným podezřením na spáchání trestného činu týrání zvířat,“ říká Ivana Baláková, mluvčí PČR Libereckého kraje.

Tagy: