Kohoutová je pro, Bendová váhá. Jak se celebrity staví k očkování dětí proti covidu?

Berenika Kohoutová

Očkování dětí slavných

Očkování dětí proti koronaviru je nejen v Česku tématem posledních týdnů. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) už objednal vakcíny pro 700 tisíc dětí od 5 do 12 let, očkovat by se mělo začít 20. prosince. CNN Prima NEWS se zeptala známých osobností, jaký mají na danou problematiku názor.

„Jsem obecně pro očkování, nevidím jinou možnost, jak se z pandemie vyhrabat. Svoje děti bych nechala naočkovat, protože jsou různá očkování a lidi jsou schopni píchnout dětem víceméně všechno,“ svěřila se herečka Berenika Kohoutová.

Nad ostatními očkováními se prý lidé ani nepozastaví. „Když je tady najednou téma covid, až moc se to řeší. Vědecké průzkumy zaručují, že vakcína je v pořádku,“ podotkla.

Bendová pochybuje, Janeček je proti

Trochu jiný názor má herečka Alice Bendová. „Za očkování dětí úplně nejsem. Velký problém ale je, že pokud budeme chtít kamkoli vycestovat, dítě nám nikam nepustí. Nikde ho nepřijmou, ať už to bude ubytování, nebo restaurace,“ nastínila možné komplikace.

Matematik Karel Janeček je jasně proti. „Covid není jednorázové očkování proti dětské obrně. Není to standardní očkování, které dává smysl. Musí se opakovat a imunita dětí by se oslabovala. Hazardovali bychom s imunitou dětí kvůli našemu strachu,“ řekl v pořadu Co Čech, to politik! Na CNN Prima NEWS.

Tagy: