Kokain mezi českými banány? Chyba. Šmoldasová prozradila, co bude s drogami dál

Policisté pečlivě prohledávají další místa, kde by mohl být kokain ukrytý

Šmoldasová o nálezu kokainu v řetězci

Zásilka kokainu objevená v Klecanech u Prahy mohla směřovat do Belgie, Holandska či Německa. Pravděpodobný cíl převozu balíčků s drogou přiblížila ve vysílání CNN Prima NEWS mluvčí Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová. Sdělila také, že za nález 646 kilogramů může s největší pravděpodobností pochybení na logistické úrovni. Nyní je látka podrobena odborné expertíze, a poté, co policisté získají dostatek informací k dalšímu vyšetřování, bude ilegální substance zničena ve spalovně.

Podle Šmoldasové došlo k nálezu během sobotního odpoledne v distribučním centru řetězce v Klecanech u Prahy. Při rutinním vykládání zásilky bio banánů si zaměstnanci povšimli zvláštních balíčků s bílým práškem. Ihned proto kontaktovali policii. Zásah tak začal v odpoledních hodinách a trval až do noci.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující nález v Klecanech mezi banány. Na skladu objevili 646 kil kokainu za dvě miliardy

Mluvčí v souvislosti s případem uvedla, že za ukrytými balíčky mezi ovocem může být logistická chyba. „Z dřívějších zkušeností víme, že západní země jsou většími odběrateli této drogy. Zásilka tak mohla původně směřovat do Belgie, Holandska či Německa,“ sdělila ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Jednalo se o kilogramové balíčky v počtu 646, rozmístěné v desítkách krabic. Policisté prohlédli celý náklad,“ specifikovala nález. V tomto případě nebyly ukryty samostatně v několika krabicích, ale byly pravidelně uloženy mezi exotické ovoce.

„Kokain byl převezen do režimového skladu a bude podroben expertize. Jeho složení prozkoumá pražský Kriminalistický ústav. Na samém konci bude odborně zlikvidován ve spalovně,“ uzavřela Šmoldasová.

Příběh kauzy plné banánů a kokainu sledujte v nové minisérii Banáni – již brzy na prima+

Tagy: