Matka krutě utýrala svého syna: Batole mělo zlámaná žebra, ruce i nohy, v těle našli kokain

Angličanka Sian Hedgesová se svým partnerem Jackem Benhamem utýrali během lockdownu v roce 2020 jejího 18měsíčního syna. Dítě zemřelo na následky 70 různých zranění. Roli ve vraždě hrály drogy a alkohol. Oba aktéři teď dostali doživotní trest.

Během lockdownu v roce 2020 došlo v anglickém Kentu k ohavnému zločinu v jednom z karavanů v obci Hernhill. Sedmadvacetiletá Sian Hedgesová tam pobývala se svým partnerem, 35letým Jackem Benhamem, a svým dítětem z předchozího vztahu. Malý Alfie Phillips ale nevýslovně trpěl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řádění podezřelého z únosu Maddie. Měl zneužít jiné dítě, za znásilnění seniorky už sedí

Dvojice hodně pila alkohol a brala drogy včetně kokainu. Malého chlapce dlouhodobě týrali. Obludné projevy násilí vygradovaly v noci na 28. listopadu. Informoval o tom web BBC a Sky News.

Přesný průběh zločinu Hedgesová s Benhamem tají. Jisté je, že dítě zemřelo a mělo na těle přes 70 viditelných zranění. Zlomená žebra, ruce, nohy a další nesčetné pohmožděniny. A v těle stopy kokainu. Hlavní roli ve vraždě a dlouhodobém týrání hrál nejspíš Benham, matka dítěte mu v tom ale nezabránila. Muž soudu tvrdil, že se ráno snažil batole oživit.

„Kdyby se některý z obžalovaných k útokům nepřipojil, pak by tento obžalovaný, který se jich neúčastnil, útok zastavil. A odnesl Alfieho Phillipse z karavanu a z přítomnosti toho druhého, kdo tyto útoky prováděl,“ řekla prokurátorka Jennifer Knightová. Dodala, že se na vraždě podíleli oba, protože byli v osudnou noc v karavanu.

„Alfie měl být chráněn a milován svou matkou, místo toho mu Hedgesová a Benham způsobili nepředstavitelné utrpení během dlouhé noci plné násilí,“ komentovala případ detektivka Kathleen Wayová.

Z bestiálního zločinu byl zdrcený především otec zavražděného batolete, Sam Phillips, který prohlásil, že jeho syn byl neskutečně hodný a plný života.

„Pohřeb byl jedním z nejtěžších dnů mého života. Obrazy jeho malé rakve mi zůstanou navždy v paměti,“ řekl.

Po měsících vyšetřování se teď otci dostalo alespoň zadostiučinění v právní oblasti. Soud v Kentu poslal Hedgesovou s Benhamem za mříže na doživotí s možností předběžného propuštění.

Všichni příbuzní ale vědí, že milovaného syna a vnuka už jim to nevrátí.

„Náš nejlepší přítel, náš vnuk, nám byl tak krutě odebrán. Každý den nás to bolí,“ řekl pro BBC Mark Demain, dědeček zavražděného batolete.

VIDEO: Trest za vraždu novorozence v Ústí nad Labem

Tagy: