Fantomové Chrudimi dopadeni. Mladíci loupili v kolárnách, ukradli dokonce i celou garáž

Policisté zadrželi zloděje, kteří vykrádali garáže.

Policie zadržela fantomy garáží a koláren

Měli garáže zaplněné kradenými motorkami, koly, nářadím, ale třeba i rybářským vybavením. Dva zloděje z Chrudimska teď dopadli kriminalisté. Většinu kořisti k vlastnímu překvapení a radosti majitelů zajistili. Muži totiž lup namísto pokusů o zpeněžení spíše hromadili.

Kriminalisté s pořádkovou jednotkou si na Chrudimsku došlápli na 26letého a o rok staršího muže. Oba společně úřadovali v širokém okolí jako fantomové garáží či koláren, které vykrádali. „Starší z dvojice páchal majetkovou trestnou činnost i přesto, že byl v minulosti odsouzen a z výkonu trestu byl propuštěn v březnu 2022. Jednu z garáží si dokonce přivlastnil výměnou zámkové vložky a pojistil si ji dvojicí vlastních zámků. Garáž pak používal na občasné přespání,“ uvedla mluvčí policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová.

ČTĚTE TAKÉ: Zloději vykradli Rytmusovi rezidenci. Vše ti koupím znovu, slíbil rapper manželce

Do dvou vytipovaných garáží si pak lupiči kořist naváželi. Měli v nich uskladněné motocyklové veterány, náhradní díly, potřeby k rybaření, ale třeba i celá lešení. Starší z dvojice už je ve vazbě. Mladší je vyšetřovaný na svobodě. Majitelé věcí měli v tomto případě poměrně velké štěstí. „Převážnou část odcizených věcí se kriminalistům podařilo zajistit ve dvou garážích. Škoda se vyšplhala na téměř 700 tisíc korun,“ dodala Muzikantová.

Oba obvinění muži se policistům doznali a tvrdili, že svých činů litují. V případě pravomocného odsouzení jim hrozí až pětileté vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Fantom Beskyd“ opět řádil. Pojďte si pro mě, vítal policisty známý vykrádač chat

Tagy: