Komentátoři: Politika působila děsivým dojmem. Uplynulý rok byl plný zmaru a beznaděje

Komentátoři CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

Letošek nebyl z politického pohledu zrovna pozitivní, shodli se ve speciálním vysílání komentátoři CNN Prima NEWS. Podle Kulidakise byl uplynulý rok dokonce plný zmaru a beznaděje. Schmarcz zase poznamenal, že se vládě nedařilo šířit optimismus, zatímco opozici se dařilo šířit pesimismus. Z politické situace podle něj nemohli být šťastní ani voliči vládní koalice, ani opozice.

„Letošní rok byl obdobím beznaděje a zklamání. Zklamáním především pro ty, kteří volili současnou vládu, protože kabinet porušil své sliby, ale i pro ty, kteří ji nevolili, a to proto, že naše hospodářství se ještě nevrátilo na úroveň před pandemií covidu,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis.

ČTĚTE TAKÉ: Omezení přístupu ke zbraním není řešení, shodli se odborníci. Musíme se zabývat ochranou

Podle něj nebyl rok 2023 definován „blbou náladou“, čímž narážel na slova předsedy vlády Petra Fialy (ODS), který takto citoval slova Václava Havla. „Správné označení je, že se procházíme lesem zmaru, a jediné, co nám zbývá, je naděje, že snad jednou zase bude lépe,“ doplnil Kulidakis.

Podle komentátora CNN Prima NEWS a Info.cz Martina Schmarcze však termín „blbá nálada“ rok 2023 vystihuje. „Mělo to i objektivní důvody, protože především začátek roku byl hrozný. Měli jsme vysokou inflaci, drahotu a lidem se tehdy nedařilo dobře. Na druhou stranu to podle mě mělo i politické důvody, a to v tom, že vládě se nedařilo šířit optimismus, zatímco opozici se dařilo šířit pesimismus,“ uvedl Schmarcz.

Na politické souboje zástupců vládní koalice a opozice se podle něj doslova nedalo dívat. „Nedivím se, že lidé, ať už volili tuto vládu, nebo Babiše, z letošního roku nebyli šťastní, protože kromě objektivních důvodů a ekonomické situace, také politika působila děsivým dojmem. A to z obou stran,“ dodal Schmarcz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Babiš rozjíždí permanentní kampaň: Při konverzaci s voliči si neodpustil narážku na Fialu

Tagy:
Václav Havel Andrej Babiš ODS Petr Fiala komentátor vláda Martin Schmarcz vláda Petra Fialy Thomas Kulidakis rok 2023