Převážně zataženo a deštivo, mírně se oteplí až ve čtvrtek. Kde je možné čekat sníh?

Až do konce pracovního týdne bude nad Českem převládat zatažená až oblačná obloha, místy také zaprší a na horách se objeví sněhové přeháňky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejteplejším dnem tohoto týdne bude pravděpodobně čtvrtek, kdy podle meteorologů naměříme až 14 °C.

Ve středu bude převážně zataženo, zpočátku na jihu a jihovýchodě oblačno až polojasno. Na severu a západě místy nastane občasné sněžení, které bude opět četnější na horách, v polohách pod 300 metrů i déšť se sněhem. Odpoledne by se ze sněžení měl stávat postupně déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C, na severu a severozápadě kolem 4 °C. Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní oddělující studený vzduch na severu od teplejšího na jihu.

V noci bude převážně zataženo, meteorologové očekávají občasný déšť, ve vyšších polohách také sněžení. Nejnižší teploty dosáhnou 3 °C, na severu a severozápadě kolem 1 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Evropu zasáhlo stratosférické oteplení, přivane arktický vzduch? Expert popsal dopady v Česku

Také ve čtvrtek bude převážně zataženo až oblačno, na severu Čech zpočátku nastane sněžení. Odpoledne a večer budou srážky ustávat a začne se protrhávat oblačnost. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 3 °C na severozápadě až po 14 °C na jihovýchodě. Vát bude čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s s nárazy 15 až 20 m/s. Večer bude vítr postupně slábnout.

V pátek bude zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, postupně na většině území občasný déšť, později na severozápadě místy přeháňky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 13 °C.

Tagy: