Sledujte RADAR: Oblačné a zatažené počasí. Hrozí tvorba sněhových jazyků. Jak bude u vás?

V první polovině týdne bude v Česku převládat oblačné až zatažené počasí. Očekávat lze sněhové i dešťové přeháňky. Vydatně sněžit by mělo obzvlášť v horách na severu země. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V úterý bude oblačno až zataženo, zejména na jihu a východě i polojasno. Ojediněle se vyskytnou sněhové přeháňky, postupně pak v nižší nadmořské výšce přeháňky dešťové. Na severu země bude sněžení četnější, na horách hrozí místy tvorba sněhových jazyků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na lesníka Martina a jeho syna se vyřítil medvěd. Když chlapec zakopl, zazněla střelba

Nejvyšší teploty se podle meteorologů z ČHMÚ budou držet v rozmezí 4 až 8 °C, na jihu Moravy dosáhnou až 10 °C, naopak na horách kolem −1 °C. Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní oddělující studený vzduch na severu od teplejšího na jihu.

Jaká bude situace ve vašem okolí, se můžete podívat na radaru:

V noci bude zataženo až oblačno, na jihu a jihovýchodě až polojasno. Na severu a severozápadě nastane místy občasné sněžení, to bude četnější na horách. V nižších nadmořských výškách lze očekávat déšť se sněhem. Nejnižší teploty dosáhnou −1 °C.

Ve středu by mělo být zataženo až oblačno, zpočátku na jihovýchodě až polojasno. Na severu a západě místy nastane občasné sněžení, které bude opět četnější na horách. Odpoledne by se ze sněžení měl stávat postupně déšť. Sněžit by pak mělo už jen na severu. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C, na severu a severozápadě kolem 4 °C.

Tagy: