Kordula Stropnická oslavila plnoletost: Pořád jsem dítě, jen s proseccem v ruce

Kordula Stropnická oslavila 18. narozeniny.

Kordula Stropnická oslavila 18. narozeniny

Víkend patřil v rodině herečky Veroniky Žilkové oslavám. Dceři Kordule bylo osmnáct let. Rodinnou oslavu jí zařídila sestra Agáta, maminka přidala party na lodi s kamarádkami a noc v zoo ve Dvoře Králové.

Splnit sen dítěti je pro mámu vždycky radost. Měla ji i herečka Veronika Žilková, která dceři k osmnáctinám zařídila večerní plavbu po Vltavě, obstarala výzdobu a občerstvení a při tom všem organizování skrývala i slzy dojetí.

ČTĚTE TAKÉ: Matěj Stropnický slaví 40: Před muži randil se ženami. Jeho děda psal hity pro Gotta

„Já jsem z toho hrozně dojatá. Vstup do dospělosti některá náboženství prožívají tak, že se sejde celá rodina. Třeba zrovna v Izraeli se sejde 100 lidí a jsou to obrovský party, protože to jsou nejdůležitější narozeniny. Dítě začíná být za všechno zodpovědné samo a pro mě je moc důležité, aby si tyhle narozeniny pamatovala. Zbytek života už bude dospělá a beze mě a je důležité, aby si moment, kdy jsem za ní byla zodpovědná já, pamatovala,“ řekla Žilková.

A jak vnímá vstup do dospělosti sama Kordula? „Nic se vlastně nezměnilo. Myslím si, že jsem pořád dítě, jen už s proseccem v ruce. Určitě budu moct řídit, takže ušetřím mámě čas a práci a nebude mě muset nikde vozit a alespoň nebude jezdit dvacítkou na osmdesátce,“ popsala Kordula s tím, že na řidičák se moc těší.

„Můžu konečně legálně chodit oslavovat, jsem ráda, že si můžu dát třeba i skleničku. A to je asi tak všechno. Nic víc podle mě nenastane, jen velká zodpovědnost. No, toho se trochu bojím,“ dodala.

A jaké další dárky Kordula dostala? „Od bratra Vincenta například voucher na sebeobranu a na střílení, abych se o sebe postarala, když už je mi těch 18,“ pochlubila se. „Kordulka je, troufnu si říct, mnohem chytřejší než já a mnohem víc vydrží. Je obecně silnější než já, takže já jsem hrozně ráda, že vím, že vypouštím dítě, který si bude vědět rady,“ byla dojatá Žilková.

Tagy: