Vánoční cesta: Vánoční dům v Karlových Varech je jediný svého druhu v celé ČR

Navodit pravou vánoční atmosféru vám pomůže Vánoční dům v Karlových Varech. V okouzlujících prostorách zámečku Doubí na vás čeká nepřeberné množství vánočních ozdob, stromečků a také světýlek. Těšit se můžete na muzeum medvídků či kouzelné městečko. Výstavu si zaručeně užijete nejen vy, ale také vaše ratolesti.

Vánoční dům je jediný svého druhu v celé České republice a navštívit ho můžete celoročně nejen ve všední dny, ale také o víkendu. Skládá se z kouzelného městečka, muzea Vánoc a medvídků či Andělské kavárny.

Kouzlo Vánoc pocítíte už při samotném vstupu do Vánočního domu. Jako první přiláká vaši pozornost osmimetrový vánoční stromek, který je celý osázený barevnými ozdobami a po kterém se vzhůru šplhají obrovští medvědi. Poblíž stromečku naleznete sněhuláka, pytel plný dárků anebo vláček s vánočními světlýky, který je jako stvořený pro vaše děti.

Na náměstí zámečku na vás čekají lední medvědi, jeleni anebo betlém. V prostorách zámečku si můžete pochutnat na horké čokoládě s marshmellow či tradičním českém vánočním cukroví, které nabízí zdejší kavárna.

Při procházce výstavou s vánočními ozdobami se pak ocitnete doslova jako v pohádce. Těšit se můžete na stovky sněhových koulí, balerín v krásných kostýmech, andílků, sněhuláků a další vánoční dekorace či světýlka. Výstava je rozdělena podle barev a některé kousky si můžete pořídit dokonce i domů.

Tisíce plyšových medvídků

Čím se Vánoční dům pyšní, je muzeum medvídků, které naleznete ve sklepení zámečku. Je největší na světě a nabízí ke shlédnutí více než 10 tisíc kousků. Tato výstava je dokonce zapsána v knize rekordů ČR.

Ve vánočním muzeu se pak uchovávají skutečně raritní kousky. Spatříte zde staré ozdůbky, pohledy či formičky na cukroví, které možná používali vaši předci. Dozvíte se, jak vypadá štědrovečerní menu ve Francii, Portugalsku, Austrálii anebo Argentině a komu nosí dárky čarodějnice či skřítek Jultomten.

A pokud si budete chtít na chvíli odpočinout a nasát vánoční atmosféru, je zde připravená terasa s výhledem na řeku Ohři. Ani tady nechybí vánoční exponáty v podobě starých lyží, saní anebo bruslí. Chvíli klidu si můžete užít na lavičkách vystlaných kožešinou. Zahřát se vám pomůže svařené víno anebo káva.

Tagy: