Korecký: Vláda před volbami straší extremisty a populisty. Sledujeme recyklaci tváří

Komentátor MF DNES Miroslav Korecký

360° (241)

Mantrou ODS je povinně hartusit a varovat před extremisty. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. „Mají to jako stranické cvičení,“ dodal.

„Nevím, koho tím vždycky myslí, jestli SPD označuje za extremisty a ANO za populisty. Jestli to pan premiér potřebuje ke své sebejistotě, ke svému vládnutí, budiž. Myslím ale, že preference stran, podpora vlády, opozičních stran i výsledky evropských voleb ukazují, že lidé nejsou hloupí a nedají se opít rohlíkem,“ nechal se na adresu premiéra Petra Fialy slyšet komentátor.

ČTĚTE TAKÉ: Náprava digitalizace se potáhne měsíce, odhalil Bartošův plán Lukl. Navrhuje vlastní řešení

Co se týče osobností, které jsou před podzimními volbami více na očích, je to podle něj recyklace tváří. „Je jich omezený počet a vidíme, že před každými volbami je to doslova hon na nějaké zajímavé osobnosti, které by ty strany mohly postavit,“ vysvětloval Korecký.

Problémem je, že jméno vybrané osobnosti musí, jak říká, zazvonit. „A pokud ho ta strana nemá a není schopná ho vygenerovat třeba z daných obvodů, tak zkrátka loví ve jménech, u kterých má pocit, že už se nějakým způsobem proslavila a získala ostruhy někde jinde,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harrisová nemá zkušenosti, míní Zaorálek. Podle komentátora však Trump znervózněl

Tagy:
premiéra Petr Fiala volby komentátor vláda Miroslav Korecký 360° politické strany a hnutí