Král jedlíků z Vysočiny už další rekord nepřekoná. Před 51. narozeninami zemřel při nehodě

Populární český jedlík Kamil Hamerský si už nedá své oblíbené ovocné knedlíky. Držitel několika českých i světových rekordů v rychlopojídání zahynul při únorové dopravní nehodě u obce Dolní Rožínky na Žďársku.

K tragické nehodě došlo už na začátku února, kdy řidič osobního automobilu dostal smyk a narazil do stromu. Až nyní se ukázalo, že se jednalo o populárního velejedlíka. S touto informací přišel portál Deník Kamil Hamerský by tento týden oslavil padesáté první narozeniny.

ČTĚTE TAKÉ: Pohlreich: Hosté jsou stále výstřednější, chodí na snídaně v trenkách. Měli by respektovat hranice

Hamerský si během svého soutěžení v rychlopojídání vyzkoušel různé potraviny – ovocné i houskové knedlíky, šišky s mákem nebo třeba hrachovou kaši. Nejraději ale měl prý přirozenou a nijak neupravenou stravu, především ovoce a zeleninu.

„Věřil, že se správným stravováním a myšlením tu může být i déle než sto let, pokud ho nepřejede auto nebo se nestane něco jiného. Bohužel se mu toto tvrzení již nikdy nepotvrdí,“ řekl pro Deník syn známého držitele rekordů Tomáš Hamerský.

Při soutěžích byl jedlík schopný spořádat deset koblih za 128 vteřin, dvě a čtvrt kila šišek s mákem za 20 minut a nebo tři kila hrachové kaše za 72 minut. To je však jen malý výčet rekordů, které Hamerský zdolal. Pojídání ale bylo pro Hamerského pouze koníčkem, ve svém osobním životě trávil čas především v dílně.

„V roce 1986 nastoupil na tříletý výuční obor strojní mechanik. Pak pokračoval ve čtyřletém dálkovém maturitním studiu při zaměstnání na Střední průmyslové škole strojnické v Brně, vybral si obor strojírenská technologie. Po škole nastoupil na pozice seřizovač poloautomatických soustruhů a brusič kovoobráběcích nástrojů. Pak si vydělával coby strojník a řidič ve vírské vodní elektrárně. Přitom si dodělal dvouletý výuční obor elektromechanik. Následně do svých posledních okamžiků pracoval v kovoobráběcí firmě v Bystřici nad Pernštejnem jako obsluha NC stroje,“ popsal Hamerského syn.

Tagy:
rekord jedlík Vysočina okres Žďár nad Sázavou Dolní Rožínka Kamil Hamerský