Smrt přímo na střídačce. Bývalý hráč NHL zemřel v pouhých 38 letech

Hokejový svět zasáhla smutná zpráva. V pondělí zemřel během amatérského zápasu Raymond Sawada, bývalý hráč týmu Dallas Stars, který v NHL odehrál jedenáct zápasů. Prostřednictvím sbírky GoFundMe o tom informovala jeho rodina.

Bývalý hráč NHL Raymond Sawada zemřel ve věku 38 let během amatérského hokejového zápasu. Podle kanadského serveru cbc.ca k tomu došlo na střídačce, kde dostal infarkt.

Tragickou zprávu v úterý oznámila jeho rodina prostřednictvím sbírky na GoFundMe. „S hlubokým zármutkem a těžkým srdcem sdílíme zdrcující zprávu o náhlém úmrtí Raye Sawady,“ píše se v prohlášení. „Zanechal po sobě milující manželku Nicole, dvě mladé a neuvěřitelně úžasné dcery, devítiletou Victorii a šestiletou Charlotte, a svou podporující, oddanou a obětavou rodinu a přátele,“ uvedli pozůstalí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čechy začínáme v hokeji brát jako rivaly. Nechali jsme si ale lepšího Jalonena, směje se Fin

Vzpomínku na něj sdílel také Dallas Stars, v jehož dresu během několika krátkých působení vstřelil jednu branku. „S těžkým srdcem truchlíme nad odchodem bývalého hráče Stars Raymonda Sawady. S láskou vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům a všem lidem, které ovlivnil v hokeji i jako hasič ve své komunitě,“ zaznělo z Texasu. Po odchodu z profesionálního hokeje v roce 2016 Sawada pokračoval jako hasič pro město Burnaby.

Stopu po sobě zanechal i u bývalých spoluhráčů. „Srdcervoucí zpráva. Ray byl idolem pro mnoho začínajících hráčů Richmondu Minor. Ray byl nejen úspěšný hokejista, ale také hrdina komunity a místní hasič,“ napsal devětadvacetiletý obránce Calgary Flames Troy Stecher na Twitteru.

Většinu kariéry strávil Sawada v American Hockey League, kde si připsal 287 startů. Dalších 11 pak přidal v NHL. Krátce působil i v Evropě, kde například hájil dres finské Tappary.

Tagy:
smrt rodina hokejista NHL hokej Dallas Stars Calgary Flames American Hockey League Raymond Sawada Troy Stecher