Krásný Ztráty 2024: Nejkrásnější letní festival začíná už za týden

Připravte se opět na nezapomenutelný zážitek. Letní festival Krásný Ztráty 2024 odstartuje již za týden a slibuje opět jedinečnou atmosféru plnou skvělé hudby, přátelských setkání a pohody. Tento hudební festival, který se vyznačuje svou domáckou atmosférou a krásným areálem, má velmi limitovanou kapacitu – maximálně 2000 lidí. V předprodeji zbývá už jen 200 vstupenek.

Mezi hlavní lákadla letošního ročníku patří tradičně patron festivalu Michal Prokop, který na festivalu oslaví své narozeniny, ale především vystoupí jak s Framusem Five, tak s odlehčeným Triem. Dále se na festivalu představí Richard Müller, Barbora Poláková, Midi Lidi, Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem, čerství držitelé ceny Anděl November 2nd anebo britská ikona přelomu tisíciletí Ashley Slater, který zahraje živé premiéře svého nového projektu. Mezi zástupci mladší vlny najdete například indie rockové průkopníky The Silver Spoons, extravagantní Mutanti hledaj východisko, pop funkové Jay Delver, šansonově přidrzlou Rozálii Havelkovou. Páteční večer zakončí ve velkém stylu mejdanoví Zooblasters.

ČTĚTE VÍCE: Na milovické letiště opět zamířil festival Let It Roll. Vystoupí řada světových hvězd

Ke Krásným Ztrátám Live patří neodmyslitelně i scéna věnovaná vesměs alternativním, experimentálním a undergroundovým kapelám, která nese název Všetická jízda. Letos v průběhu obou dní přivítá převážně hledačské soubory často bizarních názvů jako Edith, Permon Balet Superstar, Jiříkovo vidění, Cuk Letu, Sladký konec, Dřevěné pytlí v jutových uhlích, Eč, RV4 nebo Do řady!

Festival nabízí celkem tři hudební scény, na kterých se představí řada talentovaných umělců z řad starých harcovníků, ale i mladých talentů. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou paletu hudebních stylů a žánrů, které budou znít celým areálem. Kromě hudebních zážitků si pořadatelé připravili také nehudební scénu, kde vystoupí například Jan Dobrovský a Jindřich Šídlo se svým živým podcastem, Jiří Peňás se svými výpravami nebo také diskusní ansámbl týdeníku Echo se svým Salonem Echo.

Krásný Ztráty skýtají více než jen hudební zážitky. Návštěvníci se mohou těšit na setkávání na pódiu i pod pódiem, kde budou mít příležitost vidět se s oblíbenými umělci v přátelském a nestrojeném prostředí. Festival je známý právě množstvím nečekaných situací jako například mejdan s kapelou Monkey Business ve festivalovém bazénu pár ročníků zpět.

Ubytovat se návštěvníci mohou nejen v klasickém stanovém městečku, ale k dispozici jsou také zajímavé balíčky vstupenek s ubytováním v nedalekém benešovském butikovém hotelu Karlov. Cena balíčku zahrnuje také bezplatnou přepravu VIP shuttlem mezi hotelem a festivalem.

Z aktuální vlny vstupenek za 2500 Kč a 2900 Kč s kempem zbývá už jen posledních 200 vstupenek, pořadatelé doporučují urychlený nákup. Po vyprodání aktuální edice již bude možné koupit jen 100 vstupenek na místě.

Tagy:
festival hudba styl kultura muzika Ceny Anděl Michal Pavlíček Richard Müller Barbora Poláková Michal Prokop vstupenka slavnost Jiří Peňás hudební vystoupení Krásný ztráty umění a zábava umění, kultura, zábava a média Monika Načeva