Krejčí prodal své bostonské sídlo. Hokejista částkou 90 milionů překonal rekord čtvrti

Úvod hokejové extraligy jasně ukázal, že do soutěže přišla posila, která tu dlouho nebyla. Útočník David Krejčí v dresu Olomouce baví a minimálně do konce této sezony bavit bude. Naplno ukazuje, že i v zámořské NHL coby hráč Bostonu Bruins dlouhé roky platil za nadstandardního hráče. A mnoho let bydlel v honosném domě v bostonské čtvrti Charlestown, který má nyní nového majitele. Ten musel zaplatit v přepočtu 90 milionů korun.

Prodej nemovitosti tak trochu naznačuje, že Krejčí zřejmě nyní nemá v plánu se po překvapivé extraligové štaci vracet na místo, kde se za 15 sezon stal miláčkem.

Výměna slavného Bostonu Bruins za skromnou Olomouc ve věku, kdy ještě v klidu mohl nadále hrát NHL, zatím přináší českým hokejovým fanouškům mnoho radosti. V sedmi dosavadních zápasech dal za Hanáky sedm gólů, na tři přihrál. A není to jen o statistikách. 35letý rodák ze Šternberka – města ležícího nedaleko Olomouce – baví svým přehledem, kreativitou, zkrátka výjimečnými schopnostmi, které běžně na tuzemských ledech k vidění v takové míře nejsou.

I proto by si leckdo přál, aby nezůstalo u v tuto chvíli avizovaného jednoho ročníku. Co bude s Krejčím dál, zatím není jasné. USA stále zůstávají jeho domovem, protože manželka Naomi je Američanka. Skrze to má Krejčí základnu v Jižní Karolíně, odkud jeho žena pochází. Každopádně jeho hlavním americkým domovem v posledních letech byl dům v Bostonu, konkrétně ve čtvrti Charlestown. Nemovitost o velikosti 420 metrů čtverečních už není ve vlastnictví známého hokejisty.

Realitní společnost Douglas Elliman ústy makléře George Sarkise uvedla, že stavba byla prodána za částku lehce přesahující 4 miliony dolarů, tedy přibližně 90 milionů korun. Za takto vysokou – nebo vyšší – sumu ještě nikdy žádný dům v Charlestonu neměnil majitele, jak uvedl Sarkis. Tím pádem je rázem vyvíjen tlak na ceny nemovitostí v okolí domu dříve patřícímu Krejčímu.

Co nemovitost za rekordní cenu nabízí? Na velké ploše se nachází třeba pět ložnic, čtyři koupelny, dvě parkovací místa i střešní terasa s pěkným výhledem. „Možnosti v blízkém okolí – jako jsou parky pro procházku se psy, restaurace, výhled na město z památníku Bunker Hill Monument, snadný přístup na nábřeží, stejně jako k charlestownskému přístavu – obvykle přitahují kupující,“ zmínil výhody atraktivní lokality, kde byl dlouho doma Krejčí, Sarkis.

Možná i pěkné zázemí dopomohlo k tomu, že v NHL zanechal český útočník výraznou stopu, která obnáší 962 zápasů, 215 branek, 515 asistencí a jeden Stanley Cup.

„Boston se stal mým druhým domovem, potkal jsem zde svou úžasnou manželku Naomi, pro děti je Boston domovem,“ řekl Krejčí poté, co oznámil, že končí v organizaci Bruins. „Vždy se ke mně chovali s maximální úctou. Jsem vděčný spoluhráčům, trenérům a dalším lidem z organizace, kteří mi umožnili být součástí tolika skvělých týmů.“

Tagy: