Brutální matkovražda v Boru u Skutče: Ženu syn rozsekal sekerou, na obličeji měl u toho masku

Chrudimský soud poslal do vazby mladíka obviněného z matkovraždy v Boru u Skutče. Syn měl ženu usmrtit mnoha ranami sekerou, čin si připravil a měl u něj mít nasazenou kočičí masku. Motivem byly rodinné spory a údajné týrání z matčiny strany. Hrozí mu výjimečný trest.

Brutální čin se odehrál v jednom z rodinných domů v Boru u Skutče v pondělí po druhé hodině ráno. Z vyšetřování vyplynulo, že 19letý mladík měl kvůli neshodám se svou 43letou matkou naplánovat její vraždu. Měl si k tomu nařídit i budík.

ČTĚTE TAKÉ: Matka rdousila, bila a topila pětitýdenního syna. Za vraždu si odsedí 18 let, potvrdil soud

„Na usmrcení matky si předem připravil sekeru a masku, kterou použil proto, aby ho matka při útoku nepoznala. Tyto věci ještě před příjezdem policistů na místo uschoval. Následně úmrtí matky sám oznámil a snažil se vinu přenést na cizí osobu, která měla vniknout do domu. Na místo přivolaný soudní lékař jako příčinu smrti uvedl mnohočetná sečná poranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Obviněný si měl vytipovat den, kdy jeho otec bude v práci. Čin spáchal, i když v domě spala v tu dobu ještě jeho mladší sestra. Po celou dobu středečního soudního jednání až do rozhodnutí o vazbě seděl s hlavou sklopenou a nevydal ani hlásku. Kriminalistům se prý začal přiznávat až později, když zjistil, že mu plán nevyjde. Motivem vraždy měly být dlouhodobé rodinné spory, podle obviněného i fyzické násilí.

„Mluví o tom, že by ho matka měla nějak týrat. Když byl tázán, jestli se někde svěřil, jestli někde vyhledal nějakou pomoc, tak tvrdil, že u nějaké psycholožky, ke které chodil. Měl ADHD, nebo má ADHD. Ale když byl tázán, co konkrétně té psycholožce řekl, tak pouze obecně řekl, že se s matkou hádali,“ popsala výpověď obviněného soudkyně Jana Profousová.

Od soudu mladík putoval do vazební věznice. Za matkovraždu mu teď může, v případě odsouzení, hrozit až dvacet let vězení, nebo i výjimečný trest.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hádka kvůli válce skončila pobodáním dvou Ukrajinců. Domažlický soud poslal útočníka do vazby

Tagy: