Řidič na dálnici couval k benzínové pumpě, druhý do něj narazil a na místě zemřel

Tragická nehoda dvou nákladních aut, ke které došlo ve čtvrtek po osmé hodině na dálnici D5 u Rokycan, si vyžádala život jednoho z řidičů.

Tragická nehoda u Rokycan

Tragická nehoda dvou nákladních aut, ke které došlo ve čtvrtek po osmé hodině večerní na dálnici D5 u Rokycan, si vyžádala život jednoho z řidičů. Nehodu zapříčinil muž, který podle policie couval ke vjezdu do čerpací stanice. Ten vyvázl bez zranění, píše portál Krimi Plzeň.

K nehodě došlo na 61. kilometru dálnice D5 z Plzně do Prahy, uvádí Krimi Plzeň. Při srážce dvou nákladních vozů zemřel jeden z řidičů. K nehodě došlo kvůli nepochopitelnému manévru.

Řidič narozený v roce 1971 se svém nákladním vozem Mercedes přejel sjezd na čerpací stanici Shell, za tmy ale poté začal v zúženém úseku couvat zpět. Nebezpečné a zakázané jednání stálo za pár vteřin život dalšího z řidičů, který v nákladním voze Fiat Ducato narazil do couvajícího kamionu.

Řidič na místě zemřel. Dle zcela zdemolované kabiny je jasné, že řidič musel do vozu narazit ve vysoké rychlosti. Zúženou dálnici šlo podle dostupných informací objet přes přilehlou čerpací stanici, přesto se v ní tvořily dlouhé kolony.

Tagy: