V Hradci poteče krev fízlů, vyhrožoval muž. Zatkla ho zásahová jednotka, měl u sebe nůž

Agresor v Hradci Králové opakovaně vyhrožoval, že ve městě poteče krev. Výhružky šířil převážně na sociálních sítích a poté i při telefonátu na tísňovou linku. Při zatýkání byl ozbrojen nožem a měl se pokoušet napadat úředníky i policisty. Skončil v rukou zásahové jednotky.

Šestatřicetiletý muž začal minulý týden na sociálních sítích šířit své myšlenky na pomstu úředníkům z magistrátu, kteří mu podle jeho slov ničí život. Zaměřil se i na policisty. Likvidací a ublížením na zdraví vyhrožoval také jejich rodinám.

ČTĚTE TAKÉ: Drama v pražském metru. Mladík vytáhl pistoli na jiného pasažéra, incident zachytily kamery

Muž poté volal i na linku 158. „Lidé mi posílají peníze na účet, aby mě podpořili. Můj otec mi je na rozkaz kriminální policie zdržuje a odklání. Takže říkám, pokud ten policista z hybridního oddělení nenechá toho, co dělá, a nepřestane lidem a mně krást peníze, poteče z vás krev ze všech, ze všech fízlů ve městě. Mějte se,“ řekl a zavěsil.

Policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že mužovy výhružky se stupňovaly. Po telefonátu na tísňovou linku se úředníci obávali, že je ozbrojený, proto byla k jeho zadržení povolána zásahová jednotka. Ta ho ve čtvrtečních odpoledních hodinách vypátrala na Slezském Předměstí a použila proti němu donucovací prostředky.

Zadržený muž měl u sebe v tu chvíli nůž a neskrýval agresivitu. Později se netajil ani svými vyhraněnými názory. „Kriminálka jede v kokainu! Pašují to přes Lidly. Myčky na auta jsou pračky a směňovací automaty jsou pračky. Všechno jsou pračky pro policajty na pašování kokainu. Snaží se mě sundat,“ řekl reportérovi CNN Prima News.

„Kriminalisté ho obvinili z trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a nebezpečného vyhrožování. Za ně může skončit až na tři roky ve vězení,“ řekla Kormošová. Sdělila také, že existovala důvodná obava, že muž bude v trestné činnosti pokračovat. Policie proto podala podnět na vzetí do vazby, který soudce akceptoval.

Obviněný tak skončil v královéhradecké vazební věznici. V minulosti se už stejného protiprávního jednání několikrát dopustil a naposledy za něj byl ve vězení na jeden rok.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Detaily k případu zadrženého teroristy: Chtěl prý zapálit autobusy, ve hře je napojení na Rusko

Tagy: