Křižovatka hrůzy na obchvatu u Chýnova. Za necelý rok si připsala 40 nehod, tři byly smrtelné

Bilance dopravních nehod na obchvatu Chýnova je tragická.

Bilance dopravních nehod na obchvatu Chýnova je tragická

Jedna ze tří křižovatek na obchvatu Chýnova na Táborsku od loňského října poutá pozornost řidičů. Bohužel v tom negativním smyslu. Přestože nefunguje ještě ani rok, její bilance dopravních nehod je tragická. Způsobem, jak stále rostoucí smutné číslo zpomalit, je řidiče dostatečně varovat.

26. června kvůli nedání přednosti v jízdě zemřel motorkář. 5. července čtyři zranění a jedna mrtvá. Karamboly zejména na jedné ze tří křižovatek na obchvatu jihočeského Chýnova neberou konce. Na nejkritičtější křižovatce z celého obchvatu se za necelý rok stalo zhruba 40 dopravních nehod.

„Tato křižovatka už přinesla velkou daň, protože pokud já vím, už tam došlo ke třem usmrcením a devíti těžkým zraněním při dopravních nehodách,“ sdělil pro CNN Prima NEWS Václav Kovář, krajský koordinátor BESIP pro Jihočeský kraj. „Většinou se to stane tak, že někdo, kdo jede po obchvatu, nedodržuje 90kilometrovou rychlost a valí tam přes stovku. Následně podcení rychlost nebo se špatně rozhlédne... a pak se lehce srazí,“ doplnil pro redakci místostarosta Chýnova Evžen Zadražil.

ČTĚTE TAKÉ: Vyskočil z letadla, na pole dopadlo jen tělo bez hlavy. Parašutistovi ji sťalo křídlo

Jak následně sdělil Kovář, křižovatka je rozlehlá, a tak řidiči přijíždějící z vedlejší pozemní komunikace velice snadno přehlédnou rychle přijíždějící vozidla. Nechvalně proslulá křižovatka sbírá komentáře na internetu i mezi místními. „Lepší by asi byl kruhový objezd. V podstatě hodinu po otevření jsme tady měli první nabourané auto,“ sdělil redakci dotázaný muž.

„Při výstavbě se drobet zapomnělo na posun v dopravě, ke kterému za poslední léta došlo. Určitě tam mělo být vybudováno mimoúrovňové křížení,“ dodal Kovář. „Na obchvatu Chýnova jsme zvýraznili nové křížení, jak jen jsme mohli. To znamená svislé znační – dopravní značky, vodorovné značení – pruhy na silnicích. Dokonce jsme přidali blikající světlo,“ dodal pro CNN Prima NEWS mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Tagy: