Krpálek s Prskavcem nedostali miliony za olympiádu. Na uzdravení Zemana už čekat nemusí

Sportovci nedostali odměny

Olympijské zlato už se jim na krku pohupuje více než dva měsíce, ale naslibované miliony za fantastický úspěch pro Českou republiku stále nikde. Olympijští vítězové v čele s Jiřím Prskavcem a Lukášem Krpálkem přitom měli dostat každý necelých dva a půl milionu korun. Celý průběh předání ale údajně komplikuje zdravotní stav prezidenta republiky Miloše Zemana.

Byla to sláva široko daleko. Čeští sportovci se vrátili z covidem odložených olympijských her a celkem jedenáct z nich s cenným suvenýrem kolem krku. Gratulace se na ně hrnuly ze všech stran a i Národní sportovní agentura (NSA) se vytáhla. Za zlatou olympijskou medaili přislíbila čerstvým vítězům 2,4 milionu korun. Celkově měla mezi medailisty rozdělit 17 milionů korun.

Jenže teplota v srdci Evropy postupně klesá a s ní i nálada sportovců. Z naslibovaných milionů zatím nemají ani korunu. „Zatím jsem prémie za olympijské vítězství nedostal, nicméně minulý týden jsem vyplňoval formulář od NSA, na základě kterého by mi měly být odměny vyplaceny,“ řekl olympijský vítěz ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

Zdravotní stav prezidenta

Finanční ocenění měli sportovci dostat na ceremoniálu za účasti prezidenta Miloše Zemana. Jeho zdravotní stav to ale neumožňoval. „Bohužel kvůli zdravotním komplikacím jsme museli tento ceremoniál odložit, a proto jsme vyzvali sportovce přes sportovní svazy, aby nám doložili své údaje a my mohli vyplatit jejich finance. Údaje jsme obdrželi tento týden, takže předpokládám, že příští týden by mohli mít sportovci finance už na účtu,“ tvrdí tiskový mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

Tagy: