Krutá zpráva pro MMA fightera Muradova. Dva dny před zápasem ho zastavil koronavirus

Na další vítěznou radost v oktagonu UFC si musí Machmud Muradov počkat. Dva dny před zápasem v Las Vegas měl pozitivní test na koronavirus.

Zápasník Muradov má COVID-19

Loni euforie, letos bezmoc. Uzbecký MMA bojovník Machmud Muradov, který zároveň hrdě reprezentuje Českou republiku, nezápasil od loňského prosince, kdy si připsal druhé vítězství v organizaci UFC. V tomto roce mu nejprve plány hatila pandemie koronaviru. Když už se chystal na návrat do klece, jeho protivník si zlomil prst. Ani s novým soupeřem se ale nepotká. Sám Muradov se na poslední chvíli dozvěděl, že má koronavirus.

V sobotu chtěl v Las Vegas zaútočil na vítězný hattrick v rámci akce UFC Fight Night 181. Jenže pouhé dva dny před očekávaným duelem se Machmud Muradov dozvěděl krutou zprávu. Měl pozitivní test na koronavirus, stejně jako jeho tým vyjma hlavního trenéra Petra Knížete. Veškerá příprava směřovaná k zápasu tak vyšla vniveč.

„Bohužel vám musím říct špatnou zprávu. Můj zápas 31. října byl zrušen, protože jsem měl pozitivní test na COVID-19,“ uvedl Muradov na svém instagramovém profilu a doplnil: „Děkuji vám všem za vaši podporu, moc si toho vážím. Víc vám řeknu během pár dnů. Děkuji za pochopení.“

Ještě předtím, než se dozvěděl, že má koronavirus, prožíval komplikace jiného typu. Původně měl totiž v oktagonu stát proti Polákovi Krzysztofovi Jotkovi. Ten ale dva týdny před zápasem oznámil, že si při sparingu zlomil prst, tudíž do souboje nemůže nastoupit.

Třicetiletý Muradov, který žije a trénuje v Praze, se tak musel začít připravovat na jiného soupeře. V Nevadě mu měl nově čelit Američan Kevin Holland. Ale tentokrát to byl česko-uzbecký fighter, který musel vydat super last minute prohlášení.

„Musím být teď deset dnů v karanténě a hotovo. Pak uvidíme, co bude dále. Ale cítím se dobře, nic mi není, jen mám test pozitivní a k zápasu mě nepustí,“ dodal Muradov.

Je tak dost pravděpodobné, že více než rok bude bez jediného duelu. Naposledy zápasil 7. prosince 2019, když ve Washingotnu knockoutoval amerického bijce Trevora Smithe. Vítězný debut v UFC si připsal loni v září. V Kodani si poradil s Italem Alessiem Di Chiricem. Celková bilance Muradova v MMA je nyní 24 výher a šest porážek.

Na číslo 25 si musí ještě nějakou dobu počkat.

Tagy:
Las Vegas MMA UFC Česko sport Praha koronavirus COVID-19 Machmud Muradov Kevin Holland Krzysztof Jotek Petr Kníže sportovní soutěž Ultimate Fighting Championship pandemie covidu-19