Týrané štěně Dean má nový domov. Podmínka pro agresora je výsměch, tvrdí ochránci zvířat

Jeden z nalezených psů, kteří jsou v dočasné péči.

Týraný pes má nový domov

Příběh štěněte Deana byl jedním z nejbrutálnějších případů týrání psa, který se objevil v Krimi zprávách. Agresor už dostal trest a pes má konečně nového páníčka.

Už je to více než rok, co se na sociálních sítích objevily záběry, na kterých mladík surově zacházel se štěnětem. Video vyvolalo vlnu emocí. „Začal ho bít a dělal to silněji a silněji,“ popsala autorka záběrů. Mladík za ní pak prý přišel a snažil se jim namluvit, že jsou cizinci a nikdo jim neuvěří.

Pes měl na očích krevní výrony, což mohlo být podle veterinářů způsobeno škrcením nebo hozením o zem, starší zlomeninu žeber a vadu nebo zlomeninu čéšky, to by napovídalo tomu, že štěněti někdo ubližoval delší dobu. Nakonec případ skončil u ochránců zvířat. „Celou dobu jsme čekali na výsledky vyšetřování případu a na jeho ukončení. Celé se to táhlo, trvalo to rok a dva měsíce,“ sdělila Dita Pullmannová, vedoucí spolku Dočasky De De.

Psovi je nyní rok a půl, z Deana se přejmenoval na Amora a to, že byl týraný, byste na něm rozhodně nepoznali. Zranění na něm nejsou vůbec vidět a má nového páníčka. „Trošku jsem se bál, že to bude složitá výchova. Ale nakonec je to úplně normální pes. Je hodnej a miluje lidi,“ popsal nový majitel Radek Macek. „Tyran, který takto brutálně Amora napadl, dostal pouze podmínku a jeho přítelkyně, která byla jeho původní majitelka, dostala jenom menší pokutu a zákaz chovu na tři roky,“ sdělila Pullmannová.

Žena, která Amora zachránila a jejíž organizace se o něj starala téměř rok, než soud rozhodl, bere rozsudek jako výsměch. A rozčarovaná byla i z toho, že i když se o psa starala, po rozhodnutí soudu propadl Amor úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Úředníci ale rychle pochopili složitost situace a po nutné byrokracii svěřili Amora zase zmíněné organizaci. Teď už by mohl mít Amor klid. „Vzali jsme si ho na zkoušku na tři měsíce. A když všechno bude v pořádku, tak zůstane u nás,“ řekl nový majitel psa s tím, že si ale neumí představit, že by ho dal pryč.

Tagy: