Brutální poprava na koupališti. Zběsilí útočníci postříleli sedm lidí, mezi nimi i malé dítě

Sedm lidí včetně malého dítěte usmrtila skupina útočníků během zběsilé střelby v mexickém městě Cortazar. Minimálně jedna další osoba je po sobotním masakru na tamním koupališti ve vážném stavu. Úřady se domnívají, že šlo o vyřizování účtů mezi drogovými kartely. Pachatelé z místa činu utekli. Informace o případu přinesla americká CNN.

Sedm obětí si vyžádala střelba ve venkovním akvaparku v mexickém městě Cortazar ve státě Guanajuato. Ozbrojenci vtrhli v sobotu odpoledne do areálu plného lidí a začali střílet na skupinku sedící u baru.

Tři ženy, tři muži a sedmileté dítě byli na místě mrtví. Útočníci pak zničili bezpečnostní kamery a utekli. Motivy násilného činu policie vyšetřuje. Podle všeho šlo o vyřizování účtů mezi drogovými kartely.

Záběry z koupaliště se objevily na sociálních sítích, zachycují pobíhající šokované lidi v plavkách.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Překvapivý konec školní besedy o drogách. Policejní pes vyčmuchal u žákyně marihuanu

Podle americké CNN leží v nemocnici vážně raněný člověk, který z masakru vyvázl živý.

Reputace mexického státu Guanajuato je dlouhodobě špatná. Oblast trápí násilné incidenty a přestřelky mezi drogovými gangy. Ačkoli mexický prezident Andrés Manuel López Obrador na začátku svého mandátu slíbil, že proti gangům tvrdě zakročí, nakonec se jeho funkční období zařadí mezi nejkrvavější v novodobé historii.

Tagy: