Krym čelí masivnímu náletu Ukrajinců. Sestřelili jsme deset raket, hlásí Rusové

Ruská protivzdušná obrana v sobotu sestřelila deset ukrajinských raket, které mířily na přístavní město Sevastopol na Ruskem anektovaném Krymu. Na sociální síti Telegram to podle agentury AFP uvedl Ruskem dosazený gubernátor Sevastopolu Michail Razvozžajev. Podle něj padající trosky zranily dvě osoby.

„Naše armáda odráží masivní útok na Sevastopol. Podle prvních zpráv bylo sestřeleno více než deset raket,“ napsal Razvozžajev. Dodal, že trosky zranily ženu a dítě a že byla poškozena infrastruktura, včetně kancelářské budovy a plynovodu. Videa z útoku kolují také na sociální síti X, ovšem nelze je nezávisle ověřit.

ČTĚTE TAKÉ: Střílel jsem lidi za peníze. Na internetu koluje video z výslechu údajného útočníka v Moskvě

Krym, který Rusko anektovalo v roce 2014, je terčem raket a dronů ukrajinské armády pravidelně. Je důležitý pro logistiku ruských sil okupujících jižní Ukrajinu.

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky (GUR) Kyrylo Budanov na začátku ledna prohlásil, že ukrajinské útoky proti Krymu se zintenzivní. Ukrajinci cílí také na ruské regiony sousedící s Ukrajinou, zejména na Belgorod. Ukrajina sama v týdnu čelila rozsáhlému ruskému útoku, který mířil především na energetickou infrastrukturu napadené země.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svědek masakru v Moskvě: Útočníci stříleli přímo do davu, vznikla panika a zazníval křik

Tagy: