Kšeftování s drogami a výhrůžky nožem. Sousedé popsali mladíky, kteří měli ubodat seniora

Zásahová jednotka zadržela muže podezřelé z vraždy seniora.

Mladíci, kteří zavraždili seniora, už měli s nožem v ruce vyhrožovat

Dvojice devatenáctiletých mladíků, kteří měli ubodat dvaašedesátiletého muže v Dřetovicích na Kladensku, si už vyslechla obvinění z vraždy. Že nešlo o žádné svatoušky, přitom dokládá i vyprávění jejich sousedů. S nožem v ruce prý vyhrožovali už před samotnou vraždou.

Obvinění měli podle policistů udeřit v domě v Dřetovicích v noci na prvního září. Obětí se stal dvaašedesátiletý senior, který se těšil, že opět stráví zimní měsíce v Indonésii. Peníze měl zřejmě už našetřené, a právě to se mu stalo osudným. Pravděpodobně o tom totiž věděli i dva jeho známí. Někteří sousedé tvrdí, že dvojice obchodovala s marihuanou, a to i s dotyčným seniorem.

K tomu se ale policie nechtěla vyjádřit. Devatenáctiletí muži, kteří žili ve vedlejší vesnici, neměli dobrou pověst. Podle sousedů měli obchodovat s drogami. „Kšeftovali s pervitinem a trávou,“ uvedl jeden ze sousedů.

I přesto že jiní sousedé se jich zprvu zastávali, chlapce provázeli vážné průšvihy. Ještě, než zřejmě okradli a ubodali dvaašedesátiletého muže, ohrožovali prý nožem i další lidi. „Jeden z pachatelů měl ohrožovat jedno místní děvče nožem. Byla to dost nepříjemná situace,“ upřesnil další.

Ani po vraždě, ze které jsou podle policie vinni, se přitom chování mladíků nezměnilo. Oba se dokonce měli účastnit pohřbu své oběti a v době, kdy už jim byla na stopě policie, způsobili poprask na vesnické zábavě. „Před třemi týdny tady byla zábava a tomu jednomu vypadla prý z bundy zbraň. Byla asi plynová, ale to taky o něčem svědčí,“ popsal místní.

Oba mladíci se k činu doznali. Za vraždu seniora jim hrozí i dvacet let za mřížemi nebo dokonce výjimečný trest.

Tagy:
vražda krádež zábava senior Indonésie okres Kladno Zásahová jednotka Dřetovice