Kubáček: Rakušan zariskoval, video ze šatny funguje. Celé je to přizdihráčské, namítá Kolář

Jan Kubáček a Petr Kolář

360° (85)

Videa ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) fungují. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedl politolog Jan Kubáček. Starostové jsou podle něj v kritickém bodě. „Představte si, že jste v autě, kde je pět spolucestujících, a vy víte, že začnou vyskakovat, a je to hra na mrkanou, kdo vyskočí první. Rakušan prostě zariskoval,“ nechal se slyšet Kubáček.

Podle politologa Rakušan videem sice preference své strany příliš neposílil, nicméně přinejmenším otočil trend. „Starostové stále čelí kauze dozimetr, stále tady zůstává otázka migračního paktu, je tu krajně nepopulární vláda,“ vyjmenovával Kubáček. Dodal, že navíc se dá očekávat i „hezká česká tradice“, že se všichni začnou nejpozději rok před volbami vyviňovat.

ČTĚTE TAKÉ: Rakušan čelil v Havířově ostrým výpadům. V debatách ho vystřídá Nerudová a Farský

„Rakušan si uvědomil, že pozice starostů je více než složitá a mohou jen ztrácet, počal se tedy prezentovat trochu odlišným stylem,“ vysvětloval Kubáček s tím, že ostatní tím dostal do situace, že na něj musí reagovat.

Hlavním účelem videí byla podle komentátora MF DNES Petra Koláře spokojenost hnutí STAN. A to se prý povedlo. „Rakušan v tom prvním klipu mluvil o tom, že zatím hráli při zdi, čili jsou to takoví přizdihráči, a já myslím, že celé je to takové přizdihráčské,“ míní Kolář. Dodal, že jde o „mírnou rebelii v mezích zákona“.

PODÍVEJTE SE: Rakušan znovu ve volejbalové šatně. Pánové, tohle nebylo špatný, prohlásil a zmínil posilu

Tagy: