Kúdela nepojede s reprezentací do Walesu. Slavia se bojí o jeho bezpečnost

Ondřej Kúdela

Fotbalista Ondřej Kúdela neodcestuje k úternímu utkání české reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa ve Walesu. Informovala o tom advokátní kancelář zastupující Slavii. Podle ní zůstane 33letý obránce pražského klubu v Česku s ohledem na události v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers a kvůli obavám o jeho bezpečnost na ostrovech. Vedení reprezentace zatím hráčovu absenci nepotvrdilo.

Kúdelu minulý čtvrtek v závěru utkání v Glasgow obvinil záložník Rangers Glen Kamara z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

„S cílem napomoci vyšetřování UEFA i skotské policie, rovněž jako z obavy o bezpečnost Ondřeje Kúdely, se Slavia po dohodě s vedením reprezentace rozhodla, že Kúdelu neuvolní pro zápas české reprezentace ve Walesu,“ uvedla pro CNN Prima NEWS advokátní kancelář Pokorný, Wagner & partneři, která Slavii a hráče mimo jiné zastupuje v jednáních se skotskou policií.

Na ni se Slavia obrátila kvůli událostem, které incident doprovázely. Rangers po závěrečném hvizdu skoro hodinu odmítali hosty pustit do kabiny, následně podle Slavie za přítomnosti obou trenérů a zástupce UEFA zbil Kamara slávistického zadáka pěstmi. Český šampion podal na finského hráče trestní oznámení.

Rangers neunesli prohru

„Jezdci“ neunesli závěr utkání, v němž dohrávali bez dvou vyloučených. Střídající Kemar Roofe po hodině hry brutálně fauloval gólmana Pražanů Ondřeje Koláře a způsobil mu zlomeninu v obličeji. Slavia v Glasgow zvítězila 2:0 a po domácí remíze 1:1 postoupila do čtvrtfinále.

Incidentem se již několik dní zabývá UEFA, její vyšetřovatel ve čtvrtek Kúdelu on-line formou vyslechl. „Slavia trvá na důkladném prošetření všech relevantních skutečností a plně spolupracuje s policejními orgány a orgány UEFA. Ondřej Kúdela dnes poskytl UEFA své plné vyjádření ve věci probíhajícího vyšetřování,“ sdělila advokátní kancelář.

„V médiích zveřejněné spekulace o případném zadržení Kúdely se nezakládají na pravdě. Skotská policie potvrdila právním zástupcům Slavie, že vyšetřování jsou teprve na začátku a že Kúdela plně spolupracuje,“ dodala advokátní kancelář.

Kúdela ve středu nastoupil za reprezentaci v základní sestavě úvodního utkání světové kvalifikace proti Estonsku, které český tým porazil 6:2. K dispozici trenérovi Jaroslavu Šilhavému bude obránce ještě pro druhý ze tří březnových zápasů v sobotu doma proti Belgii.

Tagy: