Kulidakis: Korespondenční volba je účelová. Argument o podvádění je hloupost, říká Schmarcz

Komentátoři Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

Kulidakis a Schmarcz o korespondenční volbě

Bouřlivou debatu vede opozice s koalicí o možnosti korespondenční volby. Opozice se staví zásadně proti této možnosti. „Bojí se, že dostanou málo hlasů. Argument s podváděním je hloupost,“ vysvětlil ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Martin Schmarcz.

Podle Schmarcze se opozice bojí už dopředu. „Ano, provládní strany to dobře zavádí, vědí, že nejspíš dostanou více hlasů, a to opozice nechce. Na druhou stranu – jak to může vědět? Proč se bojí takhle dopředu?“ kroutil hlavou komentátor.

ČTĚTE TAKÉ: Komentátoři: Politika působila děsivým dojmem. Uplynulý rok byl plný zmaru a beznaděje

S tímto tvrzením souhlasil i Thomas Kulidakis, který označil korespondenční volbu za účelovou. „Zavání to tím, že si chce vládní koalice nahnat hlasy. V posledních volbách, snad s výjimkou lidovců, strany nynější vládní koalice v zahraničí bodovaly,“ uvedl v pořadu Zprávy Plus na CNN Prima NEWS.

Zároveň pak připomenul i tvrzení premiéra Petra Fialy (ODS) z dob, kdy byl sám v opozici. „Myslím, že to bylo v roce 2020, kdy po tehdejším debaklu v zahraničí tvrdil, že není pro zavádění nových volebních postupů,“ dodal Kulidakis.

Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu výše. Komentátoři mimo jiné diskutovali o přijetí eura. Tomu by podle nich měla předcházet věcná a racionální debata.

PODÍVEJTE SE: Na euro nejsme připraveni. Platit jím budeme moci nejdříve za deset let, tvrdí experti

Tagy:
politika Petr Fiala volby korespondenční hlasování vláda komentátoři Zprávy plus Martin Schmarcz Thomas Kulidakis