Kuriózní případ hasičů z Domažlic. Popeláři je zavolali k odchytu hada v odpadcích

Popeláři zavolali hasiče na pomoc, když v odpadcích našli exotického hada

Krajta v popelnici

Hasiči z Domažlic vyjížděli k velice kurióznímu případu. Popeláři si je totiž zavolali na pomoc, když v odpadcích našli exotického hada. Krajta skončila v záchranné stanici. Podle odborníků není vyloučeno, že její majitel ani nevěděl, že jeho mazlíček skončil mezi smetím.

Tak tohle ještě zaměstnanci technických služeb z Kdyně nezažili. V obci Hluboká objevili mezi odpadky nečekaný nález. Při bližším prozkoumání zjistili, že se nejedna o hračku ani atrapu hada, ale o živého škrtiče.

Exotické zvíře objevili popeláři v igelitové tašce, která ležela hned vedle popelnic, a okamžitě zalarmovali hasiče. „My jsme zjistili, že se jednalo o krajtu a toho hada jsme posléze předali pracovníkům záchranné stanice živočichů ve Spáleném Poříčí,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí plzeňským hasičů Petr Poncar.

Škrtič byl prý mírně prochladlý, ale rychle se vzpamatoval. Podle odborníků není jisté, že hada někdo vyhodil úmyslně. Mohlo prý jít o nehodu, protože zvíře mohlo vlézt do odpadkového koše samo.

„Nejpravděpodobnější je to, že to zvíře se tam dostalo náhodou. Ten člověk vyhodil koš s hadem, aniž by to tušil. Je to krásná krajta královská v dobrém stavu. Nemyslím, že by tam to zvíře bylo delší dobu,“ popsal herpetolog Dan Valenta.

Není tak vyloučeno, že se majitel hada o svého mazlíčka sám přihlásí.

Tagy: