Muž marně schovával drogy do krabice s hadem. Není to drak z Pána prstenů, nechápe expert

Dealer schoval drogy do krabice s hadem

Drogoví dealeři si své zásoby schovávají do hodně důmyslných skrýší a na nečekaná místa. Třiatřicetiletý muž z Plzně se rozhodl, že pervitin uloží do plastové krabice, kterou obýval hroznýš královský. Přesto ho policisté odhalili a pachateli teď hrozí několikaletý pobyt za mřížemi.

Půlroční práce policistů z plzeňského Toxi týmu přinesla své ovoce. Podařilo se jim vypátrat muže, který pervitin prodal sedmi stovkám zákazníků a díky tomu si přišel na více než 300 tisíc korun. „Na začátku února letošního roku kriminalisté provedli domovní prohlídku v bydlišti prodejce pervitinu, a to v jednom z rodinných domů v Plzni,“ sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Pytlík s pervitinem muž důmyslně ukryl pod hada do plastové krabice. Pachatel se pravděpodobně domníval, že policisté drogy pod hroznýšem hledat nebudou. To se ale přepočítal. „Policisté z Toxi týmu územního odboru Plzeň-venkov v polovině února zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže, který je obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla Červenková.

Protože byl had v plastové krabici umístěn dlouhodobě, dopustil se muž podle odborníků navíc ještě týrání zvířat. „Malá ubikace, určitě tam nebyl žádný topný zdroj. Je to hroznýš královský, je z jižní Ameriky a určitě potřebuje k nějakému komfortu teplo,“ vysvětlil herpetolog Dan Valenta.

Tomu, proč si dealer uschoval svůj „matroš“ pod hada, herpetolog nerozumí. „Jestli má v hlavě nějakou zvrácenou představu, že je to nějaký drak z Pána prstenů, co hlídá diamanty, nevím. Nedokážu to pochopit,“ dodal Valenta.

Muž je stíhán na svobodě. V případě, že mu policisté vinu prokážou, mohl by skončit až na 5 let za mřížemi.

Tagy: