Co je to za nesmysl? Lidé kroutí hlavou nad parkovací zónou z Libně, pro pěší zbylo půl metru

 V Libni přidáním parkovacích míst zúžili chodník na půl metru.

V Libni udělali kuriózní parkovací místa

Automobilů je v ulicích měst čím dál více a parkoviště chybí. Kreativních nápadů, jak získat nová místa pro stání vozů, proto přibývá. Až do absurdních rozměrů to však dle některých občanů dotáhli v pražské Libni, kde kvůli rozšíření prostoru pro automobily zúžili chodník na 55 centimetrů.

I dopravní značení umí pobavit. Například v Přádově ulici v pražské Libni vymezilo nové značení prostor pro projíždějící vozy, koridor pro auta zdejších rezidentů a ve zbytku chodníku byl vyznačen i prostor pro pěší. Problém je, že zbytek chodníku není příliš široký. Konkrétně je to nějakých 55 centimetrů. Lidé tu projdou jen po jednom, maminky s kočárky vůbec.

Trvalo proto jen pár dní, než se Přádova ulice stala hvězdou sociálních sítí, a to i s návrhem dalšího vylepšení pomocí semaforů. „Všichni nad tím kroutí hlavou, co je to za nesmysl?“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Pobavili jsme se nad tím,“ dodal další dotazovaný.

„Městská část chtěla vyhovět zájmu rezidentů z ulice a zvýšit možnost jejich parkování,“ uvedl mluvčí Městské části Praha 8 Martin Šálek. „Při nedávné rekonstrukci to šlo vše srovnat do jedné roviny. Tím pádem by odpadlo rozdělení na to, co je chodník a co silnice a odpadly by i vtipné piktogramy. A že jich tu je,“ popsal zastupitel Městské části Praha 8 Martin Štěrba (Piráti).

Jelikož se ale ani projektantovi toto řešení nezdálo příliš šťastné, chodcům tu dal jedno privilegium. Nemusí jít pouze stísněným chodníkem, ale mohou jít i silnicí. Jen musí dát pozor na auta a také na kola v protisměru, kterým je sem také vjezd povolen.

Tagy: