Kuriózní silvestrovská nehoda: Opilá řidička skončila s autem v tunelu pro tramvaje

Řidička skončila v tramvajovém tunelu.

Opilá řidička uvízla na Silvestra v tunelu pro tramvaje

K neobvyklé nehodě vyjížděli pražští strážníci v prvních minutách nového roku. Žena na Barrandově vjela do tunelu pro tramvaje, kde nakonec s autem uvízla. Kromě toho, že zablokovala provoz a vyprostit ji museli hasiči, vyšlo najevo, že za volant neusedla ve střízlivém stavu.

„Ve chvíli, kdy strážníci z Prahy 5 obdrželi oznámení o automobilu, který vjel do tunelu pro tramvaje, uběhla z nového roku teprve čerstvá hodina. Hlídka, která se dostavila k zastávce Chaplinovo náměstí, nalezla u výjezdu z blízkého tunelu osobní automobil uvízlý na kolejích. Za vozem stála tramvaj, která nemohla pokračovat v cestě, a kolem pobíhala značně rozrušená řidička vozidla,“ popsali situaci na místě strážníci na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Žena s otravou alkoholem těžce havarovala v Plzni. V autě vezla dvouletého chlapečka

Dvaadvacetiletá žena uvedla, že netuší, jak se do tunelu dostala. Zároveň hlídce přiznala, že pila. „To, že je do celého případu zapojený alkohol, potvrdila také následně provedená dechová zkouška, která odhalila více než jedno promile alkoholu v dechu,“ uvedli dále strážníci. Řidička si prý před jízdou dala jednoho panáka, dvě velká piva a dvě skleničky vína.

Na místo dorazili také hasiči, kteří pomohli s vyproštěním auta. „Naše jednotka tam spolupracovala s jednotkou hasičů dopravního podniku. Pomocí navijáku z cisterny jsme auto odtáhli mimo kolejiště, mimo komunikaci, aby se uvolnil provoz tramvají,“ potvrdil CNN Prima NEWS mluvčí městské policie Martin Kavka.

Případem se nyní zabývá státní policie, která si ženu pro podezření z trestného činu převzala. Opilecká jízda ji nejspíš vyjde draho. Přijde minimálně o řidičák, zaplatí pokutu, ale za řízení v opilosti může strávit až rok ve vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hasiči se v Karviné málem srazili s autem. Bravurní manévr, chválí expert řidiče cisterny

Tagy: