Kuriózní zásahy hasičů z konce roku: Pomohli i muži s kovovým kroužkem na přirození

Hasiči

Kuriózní zásahy hasičů

Povědomí o práci hasičů má široká veřejnost zejména díky jejich pomoci při požárech či dopravních nehodách. Ovšem málokdo ví, že jsou povoláni i k práci mnohem detailnější, často i kuriózní. Té bylo ke konci roku více než dost.

Na takovýto konec roku budou hasiči na jihozápadě Čech dlouho vzpomínat. Motorovou pilu tam vyměnili za nenápadnou malou brusku. To ocenila především paní Simona, které pomáhali ven z těsného prstenu.

Že jí otéká prst, si všimla během dne, jelikož však otok neustoupil, rozhodla se vyhledat lékařskou pomoc. I k jejímu překvapení jí ale z problému pomohli hasiči. „Lékaři nemají dostatečné vybavení na to, aby prstýnky z ruky sundali,“ uvedl mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar. Je proto na nich, aby se toho pod dohledem lékařů chopili.

Práci komplikoval i covid

Podobný, avšak daleko kurióznější případ se stal ve čtvrtek ráno na jihu Čech. Do českobudějovické nemocnice museli být přivoláni hasiči, aby tam zdravotníkům pomohli se sundáním zhruba pěticentimetrového širokého kovového kroužku. Tentokrát ovšem z pánského přirození.

„Že se zásah týká přímo pánského přirození, je zcela výjimečné. Zásah proběhl bez problémů. Práci jsme museli provést velmi jemně a precizně,“ řekla mluvčí hasičů Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Podobné zkušenosti mají z letošního silvestra i plzeňští kolegové. „Pán měl na penisu trubku. Byl covid pozitivní, takže jsme se museli převléct do protichemického obleku na biologickou látku. Pán přišel až po více než 24 hodinách,“ popsal zasahující hasič Petr Kuryluk.

Tagy: