Kurýra si spletl s milencem své ženy. Po zahradě v Praze ho naháněl s mačetou

Muž si spletl kurýra s milencem své ženy.

Muž si spletl kurýra s milencem své ženy

Majitel domu na Zbraslavi si pracovníka kurýrní služby, který mu dovezl novou pračku, spletl s milencem své ženy. A aniž by si počkal na jakékoliv vysvětlení, chopil se mačety a vystartoval po něm s křikem, že ho zabije. Kurýrovi se naštěstí podařilo utéct a přivolat policii. Hlídka, která na místo dorazila během několika minut, nepříčetnému muži naměřila více než tři promile alkoholu.

Majitel domu na pražské Zbraslavi si na pondělní odpoledne objednal u kurýrní služby dovoz pračky. U firmy si navíc připlatil za službu přinesení nového spotřebiče přímo do bytu a odvezení toho starého.

„Pracovník se ve sjednaný čas dostavil na místo, kde se v tu dobu nacházela pouze žena objednavatele. V momentě, kdy kurýr na chodbu přinesl novou pračku, vrátil se domů objednavatel, který na něj začal okamžitě křičet,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Aniž by si vyslechl nějaké vysvětlení, vzal do ruky mačetu a vystartoval proti kurýrovi se slovy: „Já tě zabiju!“ „Agresor si totiž myslel, že se jedná o milence jeho ženy,“ vysvětlila mluvčí.

Pracovník kurýrní společnosti naštěstí před útočníkem stihl utéct a okamžitě zavolal na linku 158. Policisté agresivního muže našli na zahradě již bez mačety. „Na první pohled bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Muž vykřikoval, že chce zabít i policisty. Jelikož se podezřelý choval nestandardně a stále vykřikoval nesmyslné věci, zavolali si policisté na místo záchranku,“ popsala Siřišťová.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která ukázala více než tři promile alkoholu. „Záchranka opilého muže za doprovodu policie převzala k lékařskému ošetření. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela Siřišťová.

Tagy: