Kurz jógy se změnil v peklo: Brečela jsem a prosila, líčí poškozená. Guru ji donutil k sexu

Účastnice kurzu jógy redakci CNN Prima NEWS přiblížili otřesné zážitky.

Kurzy jógy v Praze měly skončit znásilněním

Kurz jógy, který měl skončit znásilněním. Přesně takové zkušenosti redakci CNN Prima NEWS popsaly ženy, které docházely do jedné z pražských duchovních škol. Jejich instruktoři jim měli zorganizovat pobyt v cizině. Tam měl ale některé čekat nucený sex s guruem. Toho před několika měsíci zadrželi policisté ve Francii. Jogínská škola ovšem funguje dál.

Začalo to běžným kurzem jógy. Když později přišla v rámci něj nabídka zájezdu do Francie, členky kurzu byly nadšené. Podle slov žen, které se ozvaly redakci CNN Prima NEWS, bylo součástí zájezdu i setkání s duchovním vůdcem Griegem.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v sexuální kauze producenta Weinsteina. Soud nařídil nový proces, ukázal dřívější chyby

„Když jsme přijely, tak nám prohledali veškerá zavazadla, sebrali doklady totožnosti a musely jsme odevzdat i mobilní telefony. Vlastně jsme se musely svléknout donaha a fotili si nás,“ líčila redakci jedna z poškozených.

Prosila jsem, že to nevydržím

Ženy se podle vlastních slov nedokázaly ubránit. „Zároveň stály za dveřmi gorily. Neměla jsem oblečení, občanku, nebylo kam utíkat,“ pokračovala další poškozená. V domě ve Francii čekaly, až si je guru zavolá. Pak podle účastnic kurzu přišla ještě horší část příběhu.

„V danou chvíli začal vlastně něco úplně jiného. Začal se mnou mít tantrický sex,“ svěřila se druhá poškozená. Popisované metody měly ženám údajně pomoci k jejich duševnímu rozvoji. „Vybavuji si, jak jsem brečela a prosila jsem ho, že už to nevydržím, že zešílím, ať přestane,“ líčila dále.

Odpor vůči sexuálnímu nátlaku ze strany gurua ale nepomohl. „Když jsem se snažila to zastavit jinak, tak byl více a více agresivní,“ přiznala. O praktiky školy se zajímají i kriminalisté. „V současné chvíli mohu potvrdit, že se tímto případem pražská policie zabývá. Nicméně s ohledem na právě probíhající vyšetřování nebudeme sdělovat žádné informace,“ sdělila redakci mluvčí.

CNN Prima NEWS se snažila školu kontaktovat přímo na jedné z jejich poboček. Marně. Majitel školy se s námi po telefonu bavit odmítl. Kurzy jógy a tantry jsou v této duchovní škole pořádané v Česku od roku 2001 a stále fungují. Pokud i vy máte podobné zkušenosti, neváhejte a ozvěte se do naší redakce.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nová svědectví o české sektě. Sexuální napadení v autě místo pomoci popsala i dcera léčitele

Tagy: