Z květin uctívajících zesnulou královnu bude kompost. O osudu medvídků Londýn zatím váhá

Po úmrtí britské královny Alžběty II. se v ulicích Londýna objevily tisíce vzpomínkových předmětů. Všechny dary jsou ovšem s koncem období smutku z metropole pomalu odklízeny. Zatímco květiny poslouží jako kompost v Kensingtonských zahradách, osud plyšáků není jasný. Informoval britský The Daily Mail.

Tisíce květin nebo plyšových medvídků Paddington začaly pomalu mizet. Práce se ujali lidé z charitativní organizace Royal Parks, kteří je nakládají na vozy, jež táhnou koně. Věci budou převezeny do Leaf Pen v Kensingtonských zahradách. Tady se květiny smíchají s listím a dalším zeleným odpadem a poslouží jako kompost pro královské zahrady.

„Mulč vytvořený z organického materiálu obohatí půdu královských parků v nadcházejících letech. Květiny v budoucnu poskytnou potěšení milionům návštěvníků,“ řekl pro The Daily Mail manažer parků Andrew Williams.

Co bude s plyšovými medvídky?

Osud plyšových medvídků ale zatím jasný není. Prozatím budou uloženi v místnostech v parcích. Co s nimi bude dál, se rozhodne až později. Medvídek Paddington se ale pravděpodobně stal nejznámějším symbolem celého smutečního období, které ve Velké Británii po smrti královny nastalo. Po celém Londýně, včetně Green Parku či Hyde Parku, se objevovaly stovky těchto chlupatých plyšáků, které lidé měli spojené právě s Alžbětou II.

Medvídek se objevil i v krátkém spotu k oslavám královnina platinového jubilea. Ve dvouminutovém videu sedí Paddington s Alžbětou II. u čaje v Buckinghamském paláci. Ve skeči pak královna ukázala svůj smysl pro humor, když z tašky vytáhla sendvič s tím, že si ho schová „na později“.

Tagy: