Kvitová se do čtvrtfinále US Open neprobojovala. Česká lvice podlehla Američance Pegulaové

Tenistka Petra Kvitová se do čtvrtfinále US Open neprobojovala. Česká jednička a jednadvacátá hráčka světa prohrála na hlavním kurtu Arthura Ashe v New Yorku s domácí Američankou Jessicou Pegulaovou 3:6 a 2:6. Světová osmička Pegulaová narazí ve čtvrtfinále buď na Polku Igu Šwiatekovou, nebo Němku Jule Niemeierovou.

Dvaatřicetiletá Kvitová vyřadila na cestě do osmifinále Rusku Eriku Andrejevovou, Ukrajinku Anhelinu Kalininovou a Španělku Garbiñe Muguruzaovou. Proti Pegulaové ale nenavázala na předchozí dvě výhry bez ztráty setu. Doplatila na slabší servis, který šestkrát ztratila. Skončila tak ve stejné fázi jako předloni, mezi osm nejlepších se na grandslamu v New Yorku dostala pouze v letech 2015 a 2017.

„Dneska to byl její den, hrála fakt dobře. Mně přišlo, že nemám moc co hrát. To se mi příliš nestává. Její údery byly ale strašně dlouhé a nedalo se z toho moc zahrát. Nedala mi míč zadarmo a bylo to těžké. I když jsem měla určité šance, které bych mohla zvládnout, dala mi na brejkboly vždy dobré servisy. Zahrála prostě velmi dobře,“ řekla českým novinářům Kvitová.

O postup do čtvrtfinále ještě v pondělí zabojuje Karolína Plíšková. Třicetiletá rodačka z Loun vyzve bývalou světovou jedničku Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

Úvod utkání Kvitové s Pegulaovou narušil dvakrát déšť. Organizátoři sice zatáhli nad stadionem Arthura Ashe střechu, přesto byl duel kvůli vysoušení kurtu na hodinu přerušen.

Nedávná finalistka turnaje v Cincinnati Kvitová se nemohla opřít o podání. Poté, co jej ztratila v prvním setu třikrát, přišla po devětatřiceti minutách i o celý set.

Ani ve druhé sadě se projev české tenistky nezlepšil. V úvodu sice získala brejk a vedení 2:0, od té chvíle ale prohrála všech šest her za sebou. Nepovedený zápas zakončila po hodině a třinácti minutách dalším ztraceným podáním. Celkem Kvitová doplatila také na pět dvojchyb a 24 nevynucených chyb.

„Celkově na to budu vzpomínat v dobrém. I díky Cincinnati, kde jsem porazila hráčku z top 10, to bylo jedno z dobrých období v sezoně. Třeba zápas s Muguruzaovou byl hodně psychicky i fyzicky náročný, ale byl skvělý. Mohu si odsud vzít hodně pozitivního,“ dodala Kvitová.

Kvitová končit nehodlá

Během tiskové konference dostala i otázku ohledně budoucnosti. „Pořád hraju tenis a snažím se připravit jako dřív. Nemyslím, že by se pro mě něco změnilo ať už v dobrém, nebo špatném směru,“ uvedla a doplnila: „Neplánuji skončit.“

V příštích týdnech chce přesto Kvitová zvolnit. „Mám na těle spoustu bolístek, takže je nyní prioritou vše doléčit a dát se znova dohromady. Je jich tolik, že bychom tady byli ještě hodně dlouho. Když se ale podívám do občanky, tak je to jasné. Důležité je, že prášky fungovaly,“ řekla s úsměvem bývalá světová dvojka.

Nemá proto jasno, jakých turnajů se do konce roku zúčastní. „Nedokážu říct, jestli to budu mačkat, nebo to odehraju na pohodu. Určitě jsem ale po celé sezoně nepočítala s tím, že budu hrát v Cincinnati a tady takhle dobře. Tohle je bonus,“ dodala jednadvacátá hráčka světa.

Tagy: