Nehoda v přímém přenosu: Muž u Mohelnice porušoval předpisy a narazil, lidé mu přejí kriminál

Nehoda v přímém přenosu, mladík nedodržel rychlost.

Nehoda v přímém přenosu, mladík nedodržel rychlost

O tom, že jsou někteří lidé pro lajky, uznání a sledovanost na sociálních sítích schopni udělat téměř cokoliv, svědčí videozáznam, který doputoval do naší redakce. Je na něm vidět nehoda doslova v přímém přenosu. Mladík za volantem nedodržel povolenou rychlost, dostal smyk a následně havaroval. Bezprostředně po nárazu ho nejvíc ze všeho zajímalo, jestli má jeho spolujezdec nehodu natočenou.

Mladík za volantem se na silnici nedaleko Mohelnice v Olomouckém kraji bavil nedodržováním předpisů. „Dobrý, tady jsou fakt dvě kila. Ty v**e, my jedeme třeba 230, p**a,“ říká mladík na videu. I když takovou rychlostí osobní automobil rozhodně nejel, jednalo se přesto o rychlost, při které nemá řidič vůz pod kontrolou. To se ostatně o chvíli později potvrdilo, když automobil havaroval.

ČTĚTE TAKÉ: Náročný den jihomoravských záchranářů: Dvakrát vzlétal vrtulník, jeden muž zemřel

Kvůli rychlosti dostalo auto smyk a vyjelo mimo silnici. Nezodpovědného řidiče bezprostředně po nárazu zajímalo jediné – jestli zběsilou jízdu a náraz spolujezdec zvěčnil. „Máš to natočený? Pojď ven, rychle!“ zní na videu.

„Mladý řidič vozidla BMW nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace a vlivem smyku při brždění vjel mimo silnici, kde havaroval. Řidič nebyl pod vlivem alkoholu a od policistů dostal na místě blokovou pokutu,“ řekl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Olomouckého kraje Libor Hejtman.

Řidič následně videozáznam umístil na sociální sítě a pravděpodobně očekával uznání. Místo toho ale od většiny sledujících schytal tvrdou kritiku. „Chceš někoho zabít? Za tohle ti přeju kriminál,“ zní jeden z komentářů pod videem.

„Přišel na to, že si na internet umístí svoje neumětelství. Tito lidi jsou nebezpeční, je to člověk, který bude vyhledávat rizikové situace a bude se snažit, aby ho přitom někdo natáčel, aby byl za frajera,“ uvedl pro CNN Prima NEWS dopravní expert Roman Budský.

V tomto případě skončila nehoda bez zranění. Podobný starší případ ze severních Čech ale dopadl tragicky. Dvaadvacetiletá dívka tehdy také natáčela, a dokonce živě vysílala nebezpečnou jízdu své o rok mladší kamarádky. „Ukážeme vám, jak jedeme 180,“ řekla tehdy ve videu spolujezdkyně. Po chvíli natočila také nehodu, která stála mladou řidičku život. Zraněná autorka videa skončila v nemocnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda na Semilsku: Spolujezdec nepřežil náraz do stromu. Řidič byl opilý

Tagy: